Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Dit doen we

Activiteiten

​van het Rode Kruis, afdeling Enschede​​

​​Bijzondere vakanties
Het Nederlandse Rode Kruis is specialist in volledig verzorgde vakanties op prachtige locaties door heel Nederland. Medewerkers en vrijwilligers leveren optimale zorg, zodat onze gasten voluit kunnen genieten. Lees hier meer.

Eerste hulp 
Praktische tips over eerste hulp, eerste hulp cursussen of hoe u zelf  eerste hulp kunt verlenen in vier stappen. Maar ook hoe u EHBO-ondersteuning kunt aanvragen voor uw evenement vindt u hier

Evenementen Hulp 

Heeft u een evenement te organiseren en zoekt u een gecertificeerde instantie die voor u de EHBO kan verzorgen? Lees dan hier verder.


Nijmeegse vierdaagse
De wandelvierdaagse van Nijmegen is het grootste wandelevenement van Europa die altijd de derde dinsdag in juli van start gaat. Ieder jaar melden zich 40.000 wandelaars aan de start om daarna het welverdiende vierdaagse kruis​ in ontvangst te kunnen nemen. Lees hier verder.

Zelfredzaamheid

Een op de vijf Nederlanders zijn op de één of andere manier verminderd zelfredzaam. In een noodsituatie lopen zij meer risico dan anderen. 
Het Rode Kruis heeft een aantal activiteiten ontwikkeld die helpen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een ​noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat je in een noodsituatie niet alleen komt te staan. 
Zo helpt het Rode Kruis mensen sterker en zelfredzamer te worden in noodsituaties. 
​Lees hier meer.


Op zoek naar familie
Iedereen heeft recht op contact met familie. Het Rode Kruis spoort familie en dierbaren op. En brengt hen met elkaar in contact, wereld​wijd​. Lees meer.​