Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Actueel Nieuws Vrijwilligers maken het verschil - Actie Tulp voor Hulp
8 maart 2017 |

Vrijwilligers maken het verschil - Actie Tulp voor Hulp

​​

TULP VOOR HULP

VRIJWILLIGERS MAKEN HET VERSCHIL

Samen met Albert Heijn organiseerde Het Nederlandse Rode Kruis van 27 februari tot en met 4 maart 2017 de actie 'Tulp voor Hulp' die erg succesvol is verlopen. Van elk verkocht bosje tulpen dat nu de huiskamers in Enschede kleurt, kwam één euro ten goede van het Rode Kruis

Vanaf 27 februari werden de vrolijk gekeurde bossen tulpen bij Albert Heijn filialen verkocht. Toen echter de vrijwilligers van het Rode Kruis zelf aanwezig waren om winkelend Enschede uit te leggen wat het Rode Kruis allemaal doet, steeg de verkoop dramatisch. Zowel op de vrijdag als op de zaterdag waren de tulpen in de filialen aan het Twekkelerveld en Van Heekplein kort na het middaguur uitverkocht en ook bij de Miro en Helmerhoek verkochten de tulpen goed. Daarnaast waren de collectebussen waarin een bijdrage kon worden gegeven aan het eind van de dag zwaar en overvol. Hoewel de exacte opbrengst nog niet bekend is, staat vast dat de actie 'Tulp voor Hulp' voor wat betreft Het Rode Kruis, Afdeling Enschede heel mooi is verlopen.

De reacties van de mensen waren soms hartverwarmend: "Ik heb mijn huis al vol met bloemen staan, maar geeft u toch maar een bosje. Die geef ik aan de kassière omdat ze mij altijd zo vriendelijk helpt." Maar ook gewoon: "Doet u mij vandaag maar een bosje extra." Aan al die mensen die nu thuis een vaasje tulpen hebben staan kunnen wij als Rode Kruis alleen maar zeggen: "Bedankt!"

Ook Albert Heijn verdient onze dank. Niet alleen voor het meewerken aan de actie 'Tulp voor Hulp' maar ook voor de uitstekende verzorging en ondersteuning van onze vrijwilligers. 


Klik hier​ voor de foto's


Artikel delen?