Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Actueel Nieuws Resultaat SamenDoenDag
22 november 2015 |

Resultaat SamenDoenDag

​SAMENDOEN-DAG 2015 weer groot succes!

image-5474382.jpg​​

Zelfredzaamheid was het thema van de zevende SAMENDOEN-DAG van het Rode Kruis.

Eén op de vijf mensen in Nederland is op één of andere manier verminderd zelfredzaam. Een noodsituatie kan voor deze groep extra gevaarlijk zijn. Juist bij deze doelgroep kan het versterken van de zelfredzaamheid het verschil maken.

Niet alleen het aanbieden van een gezellige en feestelijke dag was het doel, maar ook het stimuleren van de 350 gasten om uit hun stoel te komen en zelf hun isolement bij de kop te pakken. Daarom hebben we ook verenigingen, stichtingen en andere organisaties uitgenodigd om zich te presenteren. Denk daarbij aan sportclubs, hobbyclubs en vrijwilligersorganisaties . Want het hebben van een netwerk is in een noodsituatie van levensbelang. 

Het was een vol programma deze middag. Dit jaar verzorgde Willeke d 'Estel  het muzikale deel van de middag. Dinant Knol (brandweer Twente) en Jan Riesewijk,bekend van Jonge Leu en Oale Groond, spraken over veiligheid, zelfredzaamheid in noodsituatie. En een "hilarisch"trio, zorgde voor entertainment. Inmiddels al volgens traditie, zorgde Dorothy Oosting ervoor dat de dag aan elkaar gepraat werd. De dag eindigde traditioneel met een stamppotbuffet.

De dag werd mede mogelijk gemaakt door ca.50 vrijwilligers van het Rode Kruis, afdeling Enschede, die als gastvrouw en gastheer optraden. 

Klik hier om de vele​ le​uke foto's te bekijken.

NB. Het gedicht dat is voorgedragen op de SAMENDOEN-DAG kunnen we tot op heden nog niet plaatsen op deze site​. Ons excuus aan degene die dit gedicht graag wil lezen.