Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Actueel Nieuws Nieuwjaarsspeech 2017
7 februari 2017 |

Nieuwjaarsspeech 2017

150 jaar Rode Kruis en EHBO geven richting aan Nieuwjaarsspeech


De Nederlandse Rode Kruis-afdeling in Enschede hield haar nieuwjaarsreceptie op 30 januari 2017. In zijn speech gaf voorzitter Cor Kok de richting aan: het jubileum met als zwaartepunt de EHBO.

Na een korte terugblik op 2016 leidde de voorzitter 2017 in: "Het wordt een druk jaar! Wij gaan hier in Enschede laten zien dat wij er zijn. Dat doen we door met het district Twente 150 jaar Rode Kruis zichtbaar te maken, door onze 10de 'Samen Doen Dag' groots neer te zetten en door onze activiteiten een 'EHBO-tintje' te geven. Wij zijn hier om te helpen en dat moeten we laten zien!"

Vervolgens stond Cor Kok stil bij de nieuwe kerntaken van het Rode Kruis. "Het roer gaat om," zei hij, "Noodhulp, zelfredzaamheid en hulpbereidheid vergroten. Dat betekent dat de accenten verschuiven en dat wij ons aanpassen aan een veranderende maatschappij." Hij gaf aan dat de aandacht voor welfare en reizen zal verminderen of anders vormgegeven moet worden binnen de nieuwe kerntaken. Niet omdat het niet goed is wat we deden maar omdat ook het Rode Kruis zich binnen zijn mogelijkheden steeds moet aanpassen aan de behoefte van de samenleving. Later op de avond concretiseerde Gerrit Poolman deze taken tot uitvoerbare activiteiten voor 2017.

Ook werd de receptie aangegrepen om zes vrijwilligers te decoreren. Margje Jongejeugd-Hummel en Evert Sitaram ontvingen de draagmedaille voor 10 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, de anderen ontvingen de gesp; Joke Jansink-Seiger voor 30 jaar, Gre Bel-Post voor 40 jaar en Cor Wolsink en Annie Groothuis-Vochteloo voor 50 jaar werk als vrijwilliger bij het Rode Kruis!

De druk bezochte avond werd traditioneel in een gemoedelijke sfeer besloten met een hapje en een drankje.

Klik Nieuwjaarsreceptie 2017​ om de foto's te bekijken

 

Artikel delen?