Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Actueel Nieuws Nieuwjaarsreceptie 2016
26 januari 2016 |

Nieuwjaarsreceptie 2016

​​

Nieuwjaarsboodschap 2016 door voorzitter Cor Kok.

Enschede, 18 januari 2016

 

Als eerste een gezond en een gelukkig nieuwjaar, namens het gehele bestuur. Ik wil jullie bedanken voor de fantastische inzet in het afgelopen jaar.

Want wat is het Rode Kruis Enschede zonder vrijwilligers?

We hebben samen bergen verzet! Daar zijn wij als bestuur jullie enorm dankbaar voor. Het was in alle opzichten weer een turbulent jaar.  Kijk alleen maar naar het wereldgebeuren.


Helaas moeten we stilstaan bij het overlijden van Herman Kesler, onze zeer gewaarde 'mededenker' en vrijwilliger en bij Robert d'Alesio, nog maar kort betrokken bij de afdeling als vrijwilligers coördinator, maar zeer toegewijd.

 


Wat hebben wij als Rode Kruis afdeling Enschede in 2015 gedaan?

 

We zijn in maart gestart met het kado dat wij aan de inwoners van Enschede hebben geschonken voor ons 100- jarig bestaan. De Red Cross Challenge, waarbij een kleine 90 inwoners van Enschede, van 16- 70 jaar, op een zaterdag EHBO lessen in een spel volgden. Alle deelnemers hebben een certificaat snelcurusus EHBO van het Rode Kruis ontvangen. Dit was een drukke dag waarbij wij, in verband met de opkomst, ook de ruimte van de buurman moesten gebruiken.

 

​De EHBO groep was weer aanwezig bij veel verschillende evenementen. Er zijn vele uren inzet en training gedaan.

 

De papiergroep heeft veel weer meer opgebracht dan in de voorgaande jaren.

 

De kledingbeurs, in het voorjaar,was een succes! De geplande kledingbeurs voor het najaar kon helaas niet doorgaan omdat dit gelijk viel met de kledinginzameling voor vluchtelingen.

 

Er zijn vorig jaar 40 mensen via de bijzondere vakanties op vakantie gegaan, waarvan er 21 gesponsord zijn door de Auto Keizer Stiftung.

 

Ook de dames van de Welfare hebben op de braderieën en verkopen weer goede zaken gedaan met hun handwerk werken.

 

De jaarlijkse collecte heeft dit jaar meer dan €15.000,00  opgebracht. Ik vind het spijtig dat Erik Koning als coördinator zijn taak heeft beëindigd.

 

We merken dat vanuit de zorginstellingen het animo voor het rolstoel wandelen steeds minder wordt. Bij één huis zijn we zelfs inmiddels gestopt.

Daarnaast zijn wij enthousiast gestart met onze nieuwe doelstelling "zelfredzaamheid." Dit thema hebben we dan ook volop gebruikt op onze succesvolle SAMENDOEN-DAG.

Qua organisatie was de 7e SAMENDOEN-DAG in 2015 de beste.

 


Dan is het nu alweer januari 2016

 

Vooruit kijkend zien we dat ook dit jaar een belangrijk jaar zal worden.

  • Wij zullen veel meer werk krijgen met opvang van vluchtelingen.
  • Onze web site wordt actueler, met uw hulp! Nu staat er op o.a. "Kind onder Vuur" en een uitgebreid verslag van de SAMENDOEN-DAG 2015 met veel foto's.
  • De EHBO groep krijgt een compleet nieuwe outfit.
  • Op 5 maart a.s. opent de burgemeester de heer Onno Veldhuizen, de opening van de tentoonstelling "Kind onder Vuur". De tentoonstelling is te zien in het Roessingh.
  • Binnen zelfredzaamheid gaan we twee (nieuwe)activiteiten opstarten in Enschede.
  • Ook zullen we dit jaar weer kledingbeurzen houden.
  • De SAMENDOEN-DAG 2016 staat ook weer op de agenda in november.

Daarnaast zullen we dit jaar nog veel meer activiteiten gaan organiseren.

 

Voor de organisatie van de jaarlijkse collecte hebben Martin van Holder en Marijke Sjardijn zich aangemeld.

 

Gerrit Snellink had zijn functie overgedragen, maar neemt deze nu interim weer waar tot we een goede opvolger, vrijwilligers coördinator, hebben gevonden.

Door haar verhuizing naar Haaksbergen hebben we afscheid genomen van Natascha Dijk, als notuliste van het bestuur.

 

Traditie bij de nieuwjaarsbijeenkomst is ook het huldigen van de vrijwilligers met een lang dienstverband als vrijwilliger van het Rode Kruis afdeling Enschede. Aan de volgende mensen is een oorkonde en lintje uitgereikt.

Janny Nijmeijer (40 jaar), Sofie Meier (40 jaar), Brigitte Stevens (30 jaar), Jeroen Hardeveld (10 jaar), Tina Ekkel (10 jaar), Lydie Slomp (10 jaar).


Klik hier​ om de vele foto's te bekijken