Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Actueel 3FM Serious Request

3FM Serious Request

Al acht jaar organiseert  3FM in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Elk jaar staat een specifieke stille ramp centraal. 
In 2004 haalde de eerste editie van 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zetten 3FM en het Rode Kruis elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Steeds meer landen sluiten zich aan bij de actie. Zo deed België van 2006 tot 2012 mee, sloten Zweden en Kenia zich in 2008 aan en staat sinds 2009 ook in Zwitserland een Glazen Huis. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden en werd meer dan 8,6 miljoen euro opgehaald voor moeders geraakt door oorlog. Dit jaar voeren de DJ’s actie voor de bestrijding van babysterfte.
 
Van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december 2012 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Oude Markt in Enschede.
Drie  DJ’s van 3FM eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen vanuit het Glazen Huis. Ze vragen aandacht voor de stille ramp en roepen zo veel mogelijk mensen op om in actie te komen voor het  Rode Kruis; door tegen betaling een plaat aan te vragen, geld te doneren of door zelf een actie op te zetten. 
Kijk voor meer donatiemogelijkheden op: www.3fm.nl/seriousrequest
 
Wat kun jij doen voor 3FM Serious Request?
Help mee babysterfte terugdringen en kom in actie voor 3FM Serious Request. In de week voor Kerst sluiten drie dj's zich op in het Glazen Huis om geld op te halen voor de stille ramp; babysterfte. In het land worden ontzettend veel acties georganiseerd. Vraag een plaat aan, doneer of verzin een ludieke actie om geld in te zamelen. Je kunt een sponsorloop organiseren, koekjes bakken, of met je school  een actie opzetten. Je kunt zelf van alles doen; als vereniging, school of bedrijf. Ben je muzikant, laat dan je demo achter en maak kans op airplay.
Kijk voor meer informatie en meld je actie aan op: www.3fm.nl/kominactie
 
Gastles op school of presentatie bij een bedrijf
Het Nederlandse Rode Kruis kan in overleg een gastles bij jou op school of een presentatie bij een bedrijf organiseren over de achtergronden van deze stille ramp en over 3FM Serious Request in het algemeen. Heb je interesse in een gastles of presentatie, aarzel dan niet en neem contact met ons op! Dit kan via 3FM@redcross.nl
 
Actie opzetten in Enschede
Wil jij iets doen in de binnenstad van Enschede en heb jij daar een plek voor nodig? Neem dan contact op met Enschede Promotie.
Dat kan via een formulier: www.enschede.nu/seriousrequest. Met het invullen van dit formulier wordt niet gegarandeerd dat je een plek hebt. In overleg met Enschede Promotie wordt gekeken naar een geschikte locatie. Uiteraard doen zij er álles aan om iedereen de ruimte te geven om met hun actie geld op te halen voor 3FM Serious Request. Er wordt vanuit Enschede Promotie contact met je opgenomen over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat op de Oude Markt (waar het Glazen Huis staat) geen ruimte is voor overige activiteiten tijdens de actieweek. Daarnaast zijn natuurlijk alleen activiteiten mogelijk die opbrengsten genereren voor het Glazen Huis.