Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Emmen Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

De sociale hulp van het Rode Kruis afdeling Emmen is zeer actief. Zo organiseren wij een jaarlijks uitje voor ouderen en hulpbehoevenden, soos voor ouderen, een handwerkgroep en een jaarlijkse vakantieweek. Dit alles om te zorgen dat ouderen niet in een sociaal isolement raken, of ondanks hun beperking toch nog leuke dingen kunnen doen.

Soos

Elke maandagmiddag wordt er in ons gebouw een sociëteit (soos) georganiseerd. Deze vindt plaats van 13.30 uur tot 15.30. Hier kunnen ouderen gezellig spelletjes doen zoals: kaarten, sjoelen of triominos. Dit alles onder het genot van lekker kopje koffie of thee.

  • Waar: Slenerbrink 272       Wanneer: elke maandag 13.30-15.30 uur

Handwerkgroep(en)

Elke woensdagmiddag, behalve de derde woensdag van de maand, is er een groep enthousiaste dames die van 13.30 uur tot 15.30 een handwerkgroep organiseren. Bij handwerken kunt u denken aan: breien, haken, borduren en het maken van kaarten.

  • Waar: Slenerbrink 272       Wanneer: woensdag 13.30-15.30 uur (behalve de derde woensdag van de maand)

Hobbyclub

Elke vrijdag zijn er in ons gebouw een aantal heren enthousiast aan het werk met hout. Zij maken onder andere vogelhuisjes, doosjes met houtsnijwerk en onderzetters.

  • Waar: Slenerbrink 272       Wanneer: elke vrijdag 13.30-15.30 uur

Verkopen

De artikelen die de handwerkgroepen en de hobbyclub maken worden op diverse plaatsen verkocht. Hierbij moet u denken aan diverse braderieën en (informatie)markten. De opbrengst hiervan gaat naar het Rode Kruis afdeling Emmen, zodat wij meer geld kunnen besteden aan het organiseren van bijvoorbeeld uitjes.

Vakantieweek                                                                                                                

Elk jaar organiseert het Rode Kruis afdeling Emmen een vakantieweek. Deze is bedoeld voor ouderen of mensen met een lichte beperking uit de omgeving Emmen. De vakantieweek vindt meestal plaats in de periode mei-juni. Tijdens deze vakantie kan lichte verzorging geboden worden.

  • Voor meer informatie en/of een intakegesprek kunt u contact opnemen met de vakantiecoördinatoren:
    • Ank Iedema (0591 - 521459) of Jetty Haarman (0591 - 619239).