Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Emmen Actueel Nieuws Kom langs op de informatieavond over EHBO
7 september 2014 |

Kom langs op de informatieavond over EHBO

​Rode Kruis Emmen biedt ook dit jaar weer een uitgebreide EHBO-cursus aan. Om u hierover te informeren is er op dinsdag 16 september een informatieavond georganiseerd. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in ons gebouw aan de Slenerbrink 272 in Emmen.

 De uitgebreide cursus bereidt u in 20 uur voor op de (professionele) praktijk. Als u de cursus succesvol afrondt ontvangt u het Europees erkend Rode Kruis certificaat Uitgebreide EHBO. Hiermee kunt u als Rode Kruis-vrijwilliger hulpverlenen op evenementen.

 De cursus behandelt onder andere het volgende: het in veiligheid brengen van het slachtoffer, het beoordelen van de toestand van het slachtoffer, reanimeren, het gebruiken van een AED en Eerste hulpverlenen bij botten, spieren, huidwonden, bloedingen en nog veel meer. Tijdens de informatieavond zal er verder worden ingegaan op de inhoud van de cursus.

 Op dit moment zijn er nog maar vier plaatsen vrij, dus wees er snel bij! Wilt u zich direct inschrijven voor de cursus neem dan contact op via: rodekruisafdelingemmen@gmail.com.

 Voor Rode Kruis-leden is de cursus gratis op voorwaarde dat zij zich een aantal keren daadwerkelijk inzetten bij evenementen. Ook als u geen lid bent van het Rode Kruis kunt u de cursus volgen. Echter zijn er dan kosten aan de cursus verbonden.

 Hoewel tijdens de informatieavond voornamelijk de cursus besproken wordt is iedereen welkom. Wilt u wat meer informatie over EHBO of bent u gewoon nieuwsgierig? Kom gerust langs!

 Wij ontvangen u op 16 september vanaf 19.30 graag in ons gebouw aan de Slenerbrink 272 in Emmen. Kunt u niet naar de informatieavond komen maar wilt u toch meer informatie over de cursus? Neem dan contact met ons op via: rodekruisafdelingemmen@gmail.com