Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Elburg en Oldebroek Actueel Nieuws Ambulance vervoer voor vaste kilometerprijs
28 januari 2014 |

Ambulance vervoer voor vaste kilometerprijs

Het Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek biedt sinds kort ambulance- vervoer aan voor mensen die aan bed gebonden zijn. De passagier betaalt een vaste, lage kilometerprijs.

Mensen die aan bed gebonden zijn en bijvoorbeeld naar een bruiloft willen, een verjaardag of zomaar een dagje uit kunnen de ambulance reserveren. De eerste rit met de Rode Kruis- ambulance werd gemaakt door een inwoner van Oldebroek die, begeleid door zijn dochter, een uitstapje maakte naar het Dolfinarium in Harderwijk.

De passagier betaalt een vaste, lage kilometerprijs. Dit is mogelijk, omdat het Rode Kruis niet commercieel is en alleen werkt met onbezoldigde vrijwilligers. Kennissen, vrienden of familie reizen gratis mee, met een maximum van twee personen. De passagiers worden uit en thuis gebracht en begeleid door professioneel opgeleide vrijwilligers. De chauffeur en bijrijder vanuit het Rode Kruis beschikken beiden over een EHBO- diploma met reanimatie en AED en de chauffeur heeft een interne rijtraining gevolgd. De ambulance kan volgens wettelijke voorschriften niet ingezet worden voor (urgente) medische zaken.

Rolstoel

Naast het ambulance- vervoer biedt het Rode Kruis rolstoelvervoer aan, zowel aan particulieren als aan zorginstellingen. Voor mensen die geen gebruik kunnen of willen maken van het openbaar vervoer, is de rolstoelbus een goed alternatief. De rolstoelbus biedt ruimte voor maximaal 4 rolstoelen of stoelen. Familie of vrienden kunnen gratis meereizen, als er ruimte is. Ook de rolstoelbus wordt ingezet tegen een vaste (lage) kilometerprijs en bemand door professionele vrijwilligers van het Rode Kruis.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over sociaal vervoer:

Algemene informatie: