Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Dit doen we Zelfredzaamheid Telefooncirkel kan levens redden

Telefooncirkel kan levens redden

​Stel; u woont alleen, u valt en bent niet meer in staat om bij de telefoon te komen. Hoe lang zal het duren voordat iemand u vindt? Een schrikbeeld waarover u vaker leest in de krant.
De angst hiervoor is onnodig want u kunt zich aansluiten bij een van de telefooncirkels van het Rode Kruis. Die zijn beschikbaar voor inwoners van Eindhoven, Aalst-Waalre, Son en Breugel, Nuenen en Geldrop.

Telefooncirkel_web2.jpgElke ochtend op een vast tijdstip belt een van de vrijwilligers van het Rode Kruis de eerste deelnemer van de telefooncirkel. Vervolgens belt die de volgende enzovoort. De laatste deelnemer van de cirkel belt dan weer naar de vrijwilliger en dan​ is duidelijk dat iedereen in goede gezondheid verkeert. Wanneer​ een deelnemer de telefoon niet opneemt, is ​dat het signaal voor het Rode Kruis om de procedure te starten om uit te zoeken wat er aan de hand is. Op deze manier wordt voorkomen dat iemand langer dan 24 uur ergens hulpeloos thuis ligt. Zo kunnen levens worden gered en voelt u als alleenstaande zich veiliger. Er wordt immers op u gelet. Deelname aan de telefooncirkel is gratis. U hoeft zich alleen aan te melden bij het Rode Kruis Eindhoven.

Dat kan via telefoonnummer 040-2443311 of via e-mail: telefooncirkel@rodekruiseindhoven.nl of zelfredzaamheid@rodekruiseindhoven.nl