Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Rotary Boottocht 2012 was weer een succes

Rotary Boottocht 2012 was weer een succes


Op vrijdag 7 september was het de 27e keer dat de boottocht naar de Rotterdamse haven werd gerealiseerd. Voor de 8e keer werd dit voor de deelnemers van het Rode Kruis Eindhoven mogelijk gemaakt door Rotary Son.
 
boottocht2012-01.jpg
 
Laat u desondanks niet verleiden te denken dat hier sprake is van routine. Elke tocht is een nieuwe uitdaging en werd dit jaar gekenmerkt door een forse toename van het aantal rolstoelgebonden deelnemers.
Vanuit Lage Zwaluwe leidde de tocht naar Rotterdam, een extra aantrekkelijk doel vanwege de opening van de Wereldhavendagen, met verrassende festiviteiten op en langs het water en vanaf de boot goed te bewonderen.
Het Rotary initiatief om de deelnemers van het Rode Kruis Eindhoven een heerlijke dag te bezorgen is uitgegroeid tot een omvangrijk evenement. Met maar liefst 197 lopende en 32 rolstoeldeelnemers, 10 Rode Kruis medewerkers, 7 chauffeurs en 31 helpende Rotarians  werden alle records gebroken. Een mobiele armada van 5 touringcars, twee rolstoelbussen en 8 volgauto‚Äôs waren nodig om alle deelnemers met hun hulpmiddelen, de proviand, de flessen oorlam  en de muziek naar de boot te brengen.


boottocht2012-02.jpg

In Eindhoven ging het van start met  de registratie en indeling. Er waren veel nieuwe gezichten, maar we misten ook enkele vaste gasten. Het draaiboek, dat elk jaar aangescherpt wordt, wiep ook nu weer  zijn vruchten af, zodat de bussen snel gevuld kunnen worden. De minder mobiele gasten werden geholpen en de anderen zochten zelf een plekje op de boot. Het was maar een korte reis naar de opstapplaats. Op de boot ontbrak het ons aan niets dankszij de de sponsors die een royale bijdrage hebben geleverd. Er was koffie met vlaai, er waren heerlijke lunchpakketten en diverse snacks, naar eigen wens aangevuld met een advocaatje met slagroom of een heerlijk fris biertje.
Ook was er gezorgd voor een muzikale omlijsting met gitaar en accordeon en een gemengd koor in wisselende samenstelling zorgden voor opgewektheid en een groeiend aantal meezingers. Overal waren stralende gezichten te zien, wat aangaf dat de gasten enorm genoten om er heerlijk een dagje uit te zijn. Het zonnetje scheen heerlijk. Gaandeweg verschoven deelnemers van onder- en tussendek naar het zonneterras. We voeren onder imponerende bruggen door, langs stoere gebouwen en markante punten met een eigen verhaal. Enkele waterscooters met jonge mannen in blote bast deden de hoofden van onze gasten meedraaien. We blijven jong ons leven lang!
 
Tijdens de tocht werd een luisterend oor geboden of een praatje aangeknoopt. Vaak waren er boeiende levensverhalen Je mag je aan het eind van de dag afvragen wie er nu het meest genoten heeft!
 
Met dank aan Eindhoven en de deelnemende Rotary Clubs: Eindhoven, Eindhoven-Noord, Best, Eindhoven-Zuid, Eindhoven-Eeckaerde en Bladel, Reusel-De Mierden.
 
Mary van Vlokhoven