Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Rolstoelmeerdaagse in augustus 2013 in Eindhoven

Rolstoelmeerdaagse in augustus 2013 in Eindhoven

Het Rode Kruis Eindhoven e.o. organiseert in augustus 2013 een groot evenement: Roll-Over Eindhoven, een rolstoelmeerdaagse met verschillende activiteiten die tot de verbeelding spreken van heel Eindhoven en omstreken. Het biedt inspanning en ontspanning aan bewegingsbeperkte mensen en hun omgeving. Het is een evenement waar minder mobiele en mobiele mensen elkaar treffen, waar bedrijven hun betrokkenheid bij de stad, bij mensen met een bewegingsbeperking en bij het Rode Kruis Eindhoven e.o. tonen en waar het Rode Kruis zichzelf en de stad Eindhoven mee promoot. Het plan van aanpak is op 3 december door Peter van den Berg, bestuursvoorzitter van het Rode Kruis Eindhoven e.o. en Jan van Bree, projectleider, aangeboden aan Mary Fiers, locoburgemeester van Eindhoven.
 
Het evenement is gericht op bewegingsbeperkte mensen in een rolstoel en hun omgeving. Voor ieder wat wils: kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, minder of meer sportief, “kijkers” en “doeners”. Roll-Over Eindhoven vindt plaats in de Genneperparken waar verschillende activiteiten starten, zoals toertochten van 15, 30 of 50 km voor handvoortbewogen rolstoelen, een mooie “wandel”tocht van 4 km voor voortgeduwde of elektrische rolstoelen, een uitdagend Kids Circuit voor kinderen tot 12 jaar en een spectaculair snelheidscriterium voor handbikers. De dagen worden omlijst door demonstratiesporten, een symposium en een infomarkt.
 
Schijnwerper op maatschappelijke initiatieven
Het Rode Kruis Eindhoven e.o. wil de zelfredzaamheid en mobiliteit van rolstoelers met dit evenement benadrukken, nu en naar de toekomst. Daarom zal Roll-Over Eindhoven de blijvende noodzaak voor maatschappelijke initiatieven en technische voorzieningen naar voren brengen. Maar bovenal is Roll-Over Eindhoven een sportief en gezellig evenement voor mensen met een bewegingsbeperking.  Roll-Over Eindhoven wordt voorbereid en uitgevoerd door vrijwilligers.
 
Het Rode Kruis
In Nederland verleent Het Rode Kruis sociale hulp en noodhulp. Sociale hulp voor die mensen die het meest kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door ziekte, een handicap of een sociaal isolement. Maar ook noodhulp voor mensen die zich ineens in een kwetsbare positie bevinden door een ramp of calamiteit.

Link naar de reportage van lokale omroep Studio040 over de overhandinging van het plan van aanpak.