Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws You Are Beautiful
7 maart 2014 |

You Are Beautiful

Op dinsdag 25 februari vond bij het klokgebouw Strijp S in hal A het evenement ‘’You are beautiful’’ van Studentendesk Eindhoven plaats.

Het project 'You are Beautiful' is een project waarbij mensen met een lichte lichamelijke en/of verstandelijke beperking in het zonnetje worden gezet. Voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking is het vaak niet makkelijk om aansluiting te vinden met de reguliere samenleving, daarom worden zij tijdens deze bijzondere dag gekoppeld aan tal van vrijwilligers: vrijwilligers van de Studentendesk, maar ook studenten die zich tijdens deze dag graag willen inzetten om hen een mooie dag te bezorgen. Hierdoor wordt het wederzijds respect tussen de twee groepen vergroot en wordt er mogelijk gebouwd aan een breder en gevarieerder sociaal netwerk voor de lichamelijke en/of verstandelijke beperkte. Dit is iets wat het Rode Kruis voor de meest kwetsbare in de samenleving wil bereiken.

Ruim 80 vrijwilligers en studenten hebben een programma mogelijk gemaakt waarin de deelnemers een dag uitgebereid verwend worden. Hoogtepunt van de dag was een grote modeshow waarin de deelnemers zich in een nieuwe look aan het publiek toonde.

Voor een impressie van deze spetterende dag, bekijk onderstaand filmpje.