Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Wedstrijdploeg Rode Kruis Eindhoven naar Italië
6 september 2011 |

Wedstrijdploeg Rode Kruis Eindhoven naar Italië

Team maakt zich op voor zware maar leerzame wedstrijd

Van 15 t/m 18 september zal Venetië en het nabijgelegen Jesolo Lido volstromen met Rode Kruis eerste hulp vrijwilligers uit verschillende landen. Zij komen bijeen voor FACE, First Aid Convention Europe, de jaarlijkse Europese Eerste Hulp Wedstrijden van het Rode Kruis. Dit jaar, na het winnen van de Landelijke Rode Kruis Wedstrijd in 2010, mag de wedstrijdploeg van Rode Kruis Eindhoven Nederland vertegenwoordigen. Een zware taak waarvoor de afgelopen maanden hard is getraind.

oefenen_FACEsmall.jpg 
 
De Europese Eerste Hulp Wedstrijden van het Rode Kruis worden elk jaar in een ander land gehouden. Dit jaar is Italië gastheer. Het team zal afreizen naar Jesolo Lido.              
Tijdens de wedstrijd krijgt elk landenteam te maken met verschillende casussen, zo realistisch mogelijk neergezet en in vaak lastige omstandigheden.  De voertaal tijdens de wedstrijd is Engels. Met behulp van Lotussen wordt het team beoordeeld op hoe ze hun eerste hulp technieken toepassen. Er wachten het wedstrijdteam dit jaar 23 casussen waarvan een aantal op het strand, bij de haven en in de winkelstraten van Jesolo.
 
Het Rode Kruis wedstrijdteam van Eindhoven heeft in aanloop naar de wedstrijd de afgelopen maanden keihard getraind. Zo moest het team veel nieuwe technieken onder de knie krijgen en moesten ze hun Engels bijspijkeren. Zaterdagen zijn opgeofferd en vakanties zijn verzet. Ook nog wat vrije avonden in de laatste weken zijn opgegaan aan het samen oefenen, samen Engelse les krijgen. Ter verdieping ook nog een les gekregen van iemand van de ambulancedienst om zo de puntjes op de i te zetten. En afgelopen zaterdag een laatste grote oefening met een aantal casussen als voorproefje voor wat komen gaat… De leden van de wedstrijdploeg staan daarnaast zo vaak als ze kunnen, als eerste hulpverlener klaar op evenementen namens het Rode Kruis, om daar eerste hulp te verlenen.
Het team bestaat uit teamleider Ynte Boskman, Rian Geven, Erna Boskman, Miriam Evers, Maaike Duchateau en Inge Bazelmans. Katell Vierstraete reist als tolk/vertaler mee met de ploeg. De ploeg wordt getraind door landelijk trainer: Marianne Verhagen.
 
Erna Boskman
Rode Kruis Eindhoven e.o.
Noodhulp