Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Wedstrijdploeg Rode Kruis Eindhoven in de top 10 van Europa
21 september 2011 |

Wedstrijdploeg Rode Kruis Eindhoven in de top 10 van Europa

​De wedstrijdploeg van het Rode Kruis Eindhoven e.o. mocht afgelopen weekend Nederland vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen EHBO in Venetië!

Op vrijdag stond er een rondleiding door Venetië op het programma. Samen met de ploeg uit Noorwegen werden we door 2 vrijwilligers van het Italiaanse Rode Kruis mee op sleeptouw genomen door Venetië.
Om 3 uur moesten we allemaal verzamelen bij het San Marcoplein. Van alle deelnemende landen liep de wedstrijdploeg mee in de parade door de straten van Venetië om te eindigen op het San Marcoplein waar FACE 2011 officieel werd geopend. Langs de route stonden allemaal supporters te klappen toen de teams langskwamen gelopen. Op het plein werden alle landen officieel welkom geheten en volgden een aantal toespraken.
 
FACE-2011_opening.jpg 
De ploeg bij de opening op het San Marco plein in Venetië
 
Zaterdag begon de dag met verzamelen van alle ploegen om 8 uur bij het Rode Kruis gebouw. Daar werd je naar je eerste casus gebracht. Gedurende de dag hebben we 10 ongevalsituaties gekregen. De situaties waren zeer divers: van een dansfeestje waar van alles mis was gegaan tot aan een gladiatorengevecht! 
 
FACE-2011_ongevalsituatie.jpg 
Het Eindhovense team in actie tijdens een van de ongevalsituaties
 
Bovendien was het die dag bijna 30°! Omstandigheden die allemaal meespelen bij zo’n wedstrijd. De Eindhovense ploeg heeft naar beste kunnen gehandeld. “Het was zeer warm en soms behoorlijk heftig maar we hebben ons best gedaan,” aldus Ynte Boskman, de teamleider van de ploeg.
 
’s Avonds laat werd de uitslag van de wedstrijd bekend gemaakt tijdens het feest.
De Eindhovense ploeg is geëindigd op een 10e plaats!
“Een fantastische prestatie! We gingen voor een top 10 plek en dat is gelukt! “ aldus de trotse teamleider.
 
Erna Boskman
Rode Kruis Eindhoven e.o.
Noodhulp