Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Voorbereidingsavond collecte
12 juli 2012 |

Voorbereidingsavond collecte

VOORBEREIDINGSAVOND COLLECTE

Juni 2012. Er staat ons, Rode Kruiscollega´s, deze maand weer een belangrijke taak te wachten, nl. het collecteren voor ons eigen Rode Kruisdistrict in Eindhoven en omgeving in de week van maandag 24 tot en met zaterdag 30 juni a.s. Al een paar maanden is Lorraine Lieveld bezig met het organiseren van deze enorme klus.Dinsdagavond 5 juni waren alle collectanten uitgenodigd op het Rode Kruiskantoor in Eindhoven, om elkaar te ontmoeten, de collectebussen op te halen en geïnstrueerd te worden. Hiervoor had iedereen een officiële uitnodiging gekregen. Voor veel collega’s hoeft de instructie eigenlijk niet perse omdat ze al jaren collecteren, maar ook voor hen was het leuk om anderen te spreken en te horen hoe het hen vergaat tijdens de collecte. Lorraine heeft ons hartelijk ontvangen met koffie, thee en iets lekker en heeft ons verteld dat ook ons Rode Kruis Eindhoven te maken heeft met de gevolgen van de crisis. We moeten veel harder werken als voorheen om geld bij elkaar te sprokkelen, zodat wij ons werk in onze regio met al onze projecten toch kunnen blijven uitvoeren.
Lorraine heeft ons in een presentatie gewezen de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis, zodat we weer goed weten waar we voor staan, nl. menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De grondbeginselen die opgesteld zijn door Henri Dunant bij de oprichting van het Internationale Rode Kruis in 1863. In 1867 is het Nederlandse Rode Kruis al opgericht. Nu hebben we inmiddels in Nederland ca. 35.000 vrijwilligers die onder deze vlag werkzaam zijn.
Ze heeft ons nog eens verteld over onze projecten naast noodhulp, nl. ondersteuning geven aan de mantelzorgers van een dementerenden, de telefooncirkel, blikopener, de recreade en alle handwerkgroepen in de wijk, de sociale huisbezoeken, de taalcoaches, kluscontact, de bijzondere vakanties en de diverse uitstapjes zoals bijvoorbeeld de paasbrunch, het kerstdiner, het rijden van de lichtjesroute en de Rotary boottocht.

Ook in 2012 willen we ons werk  kunnen blijven doen voor al die mensen die onze hulp nodig hebben. We hebben veel geld nodig, dus ik zou willen zeggen tegen alle collectenten van ons Rode Kruis:

Ga ervoor, want dan hoeft de crisis niet zó voelbaar te zijn.
Heel veel succes!

Mary van Vlokhoven