Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Rode Kruis Paasbrunch bij Rabobank Nederland
10 april 2012 |

Rode Kruis Paasbrunch bij Rabobank Nederland

Zaterdag 31 maart jl. Gasten druppelen één voor één binnen. Jassen worden bij de garderobe ingeleverd. Rollators en rolstoelen gestald. Iedereen is klaar voor de jaarlijkse Paasbrunch van het Rode Kruis Eindhoven en omgeving, die gehouden wordt bij en in samenwerking met Rabobank Nederland. In  hun restaurant in Eindhoven worden de gasten verwelkomd.

Het is altijd een feest om de gasten te mogen verwennen. Daar is het Rode Kruis Eindhoven goed in. Mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om wat voor reden dan ook, zijn bij het Rode Kruis op het juiste adres. Dit keer zijn maar liefst 150 gasten uitgenodigd uit Eindhoven, Nuenen, Geldrop Son en Breugel en Waalre en daar is dankbaar gebruik van gemaakt.
Aan gezellig gedekte tafels is het voor de deelnemers ook gemakkelijk om onderling contact te maken. Een praatje, een grapje. De meeste mensen zijn toch op zoek naar wat gezelligheid met anderen. Dit alles wordt nog gemakkelijker gemaakt door Liederentafel Santé uit Oirschot. Zij zingen als koor allerlei liedjes die voor menigeen bekend in de oren klinkt. Op iedere tafel liggen mappen met de teksten, zodat de gasten naar believen ook zelf mee kunnen zingen.
Een dame waar ik een praatje mee maak heeft een geel colbertjasje aan. “Pasen is toch vaak verbonden met de kleur geel,” vertelt ze “dus heb ik een geel jasje gemaakt om in stijl te blijven. Ik maak altijd zelf mijn eigen kleding en ik wilde er feestelijk uitzien vandaag.”
Mini-paasstolletjes, eieren, worstenbroodjes, krentenbollen, heerlijk beleg, het ontbreekt de gasten aan niets. Het personeel van het restaurant van de Rabobank doet ontzettend hun best om het de gasten naar de zin te maken. 
Een andere dame vertelt: “Mijn man is dementerend en zit in een rolstoel. Dit betekent dat  we nog maar weinig uitstapjes kunnen maken, omdat dit praktisch zo moeilijk te realiseren is voor ons. Voor deze Paasbrunch heeft het Rode Kruis ons met een rolstoelbus thuis opgehaald en hier naar toe gebracht. Zo kunnen we toch nog eens de deur uit. Ik heb het erg naar mijn zin hier.”
Deze middag hoopt het Rode Kruis Eindhoven menigeen een leuke middag bezorgd te hebben.
Beneden staan de taxi’s klaar om de gasten weer thuis te brengen. “Wat is de middag toch snel voorbij!” zegt een meneer, die nog wel wat langer had willen blijven.

Het Rode Kruis Eindhoven e.o.  wenst iedereen gezellige Paasdagen toe.

Mary van Vlokhoven