Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Rode Kruis Collecte en Muziekdag 2015
16 juni 2015 |

Rode Kruis Collecte en Muziekdag 2015

​Op zaterdag 20 juni 2015 vindt de 6e Rode Kruis Muziekdag plaats in Eindhoven. Dan treden er diverse muzikale en andere creatieve gezelschappen belangeloos op voor het Rode Kruis. Daaromheen bewegen collectanten die passanten om een bijdrage vragen voor de Collecte.

collecte2015-01.jpg
Hartfalen
De Rode Kruis Collecteweek vraagt extra aandacht voor onnodige slachtoffers van hartfalen. Wanneer er bij een hartstilstand binnen 6 minuten de juiste hulp wordt geboden, verdubbelt de overlevingskans. De ambulance is er vaak niet binnen die 6 minuten, dus is een slachtoffer voor eerste hulp aangewezen op omstanders. Veel Nederlanders weten niet wat ze moeten doen in zo’n geval. Daarnaast weet men de dichtstbijzijnde AED vaak niet te vinden. Dit alles kan slachtoffers fataal worden. 

Betere registratie AED’s
Om de vindbaarheid van AED’s te verbeteren roept het Rode Kruis mensen op zelf AED’s te lokaliseren en te registreren in de gratis EHBO app van het Rode Kruis. Daarnaast is het van belang dat de kennis en kunde van reanimatie in Nederland toeneemt. Hiervoor worden reanimatiecursussen georganiseerd door het hele land, mede met steun van giften aan de collectant tijdens de Rode Kruis Week. Daarnaast leidt het Rode Kruis evenementen en noodhulpverleners op en beheert het landelijke AED registratiesysteem.
De opbrengst van de collecte in Eindhoven komt ten goede aan de activiteiten van afdeling Eindhoven e.o. van het Rode Kruis. 

Mobiel collecteren
Als men geen contant geld in huis of bij zich heeft, kan men direct via SMS aan het Rode Kruis overmaken. Iedereen die de activiteiten van het Rode Kruis wil steunen, kan dat doen door ‘Rode Kruis’ te sms-en naar 4333. Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl .

Jennifer Lynn treedt op in Eindhoven

Op zaterdag 20 juni komt Jennifer Lynn naar Eindhoven om op te treden tijdens de Muziekdag van de Rode Kruis Collecteweek. Die dag vinden er diverse optredens plaats in het centrum en in Winkelcentrum WoensXL.

Jennifer wordt speciaal ingevlogen om haar lied Carry me te vertolken. Dit lied is speciaal geschreven voor en opgedragen aan alle vrijwilligers van het Rode Kruis over de hele wereld. 
Jennifer is o.a. bekend van haar deelname aan de Voice of Holland. 
Tijdens het optreden van het Eindhoven Muziekcollectief op de Markt wordt een kwartiertje ingeruimd voor haar optreden. Dat zal rond 15.00 uur plaatsvinden.


Programma Muziekdag 20 juni

18 Septemberplein:
11.00 – 16.00 u. Rode Kruis met reanimatie-demonstraties

de Markt:
11.00 u. 040Projects (SummaCollege) met kinderactiviteiten
11.30 u. Tom Thunder and the Daredevils
12.30 u. Six-Thirty
14.00 u. Eindhovens MuziekCollectief
15.00 u. Jennifer Lynn
15.15 u. Eindhovens MuziekCollectief​

collecte2014-01.jpg

Piazza:
11.30 u. The Music Lovers
12.30 u. Thistle Club of Scottisch Country Dancing
14.00 u. Muziekvereniging Wilhelmina

Stationsplein:
11.45 u. Paul Maas
13.00 u. Vera Zané
14.00 u. Stijn Charpentier
15.00 u. Walk the Vehicle

Winkelcentrum WoensXL (bij H&M / McDonalds):
12.00 u. L’Accord Volé
14.00 u. Popkoor Dississit


Graag tot ziens tijdens de Muziekdag in het centrum of winkelcentrum WoensXL.

Voor eventuele vragen of extra informatie kun je ons bereiken op:
Tel: 040-2443311