Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Paasbrunch 2013
25 maart 2013 |

Paasbrunch 2013

Zaterdag 16 maart jl. was de jaarlijkse Paasbrunch in het restaurant van de Rabobank in Eindhoven.
 
Paasbrunch2013-001.jpg
 
De deelnemers hebben er al een tijd naar uitgekeken om gezellig naar onze Paasbrunch te kunnen komen. Samen of soms alleen laten ze zich afzetten in het centrum van Eindhoven. Sommigen zijn op hun Paasbest gekleed en anderen hebben gewoon iets gemakkelijks aangetrokken. De jassen worden opgehangen en de rollators gestald.
De gezellige middag wordt geopend door Francis Stalpers. Ze heet alle gasten en vrijwilligers van harte welkom bij dit gezellig samenzijn en vertelt wat de gasten die middag kunnen verwachten.
Paasbrunch2013-002.jpg
 
De Rabobank heeft weer ontzettend haar best gedaan om onze deelnemers een middag in de watten te leggen. Paasstolletjes, worstenbroodjes, gewone broodjes, allerlei soorten beleg en natuurlijk ontbreken de eieren niet. Diverse vrijwilligers hebben zich voor deze middag aangemeld om een handje mee te helpen bij het uitserveren of koffie en thee schenken, zodat het personeel van de Rabobank het niet allemaal alleen hoeft te doen. En natuurlijks zijn er ook weer mensen van Noodhulp actief om onze bezoekers te helpen als ze minder goed ter been zijn of insuline moeten spuiten. Niets is hun teveel.
Ik spreek 4 dames die elkaar hebben leren kennen bij de handwerkgroep in de Jaguar in Stratum. Zij zijn daar al lang actief en nu uitgenodigd om samen naar de Paasbrunch te komen. Het plezier is hun duidelijk aan te zien.
Later op de middag komt het Lichtstad Gemengd Mannenkoor. Een grote groep heren én dames die allerlei gezellige liedjes ten gehore brengen. Iedereen kan meezingen want de teksten van de liedjes zijn uitgedeeld op alle tafels. Dat verhoogt zeker de sfeer. In het begin een beetje schuchter, maar later beginnen toch steeds meer gasten mee te zingen, want de meeste liedjes die er gezongen worden zijn alom bekend.
Paasbrunch2013-003.jpg
 
Het is altijd leuk om deelnemers te spreken bij dit soort gelegenheden en te horen hoe het hen vergaat. Er is een flink aantal mensen voor het eerst hier. Eén dame is zelf lang vrijwilligster geweest bij het Rode Kruis Eindhoven en is nu als deelneemster hier aanwezig. Grappig om te zien hoe zaken verschuiven.
Helaas kan ik zelf niet tot het einde blijven, want mijn plicht roept nog op een ander adres. Ik pak mijn aantekeningen en mijn fototoestel bij elkaar, zoek mijn jas weer op en ren snel naar de bus, want die wacht natuurlijk niet op mij. Het was weer erg leuk om bij de Paasbrunch aanwezig te mogen zijn en deelnemers te mogen spreken. Ik hoop dat wij met ons allen weer veel mensen een plezierige middag hebben mogen bezorgen, hen in contact hebben mogen brengen met anderen of even uit hun isolement hebben mogen halen.
Enorm veel dank aan de Rabobank die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt.
 
 
Mary van Vlokhoven