Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Nieuwjaarsbijeenkomst Rode Kruis Eindhoven
9 januari 2013 |

Nieuwjaarsbijeenkomst Rode Kruis Eindhoven

Op 6 januari jl. heeft het Rode Kruis Eindhoven e.o. een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. Ruim 100 vrijwilligers en andere betrokkenen hoorde de voorzitter, Peter van den Berg, zijn nieuwjaarsrede brengen. Een nieuwjaarsrede waarin hij terugkeek op een voor onze afdeling mooi jaar 2012 waarin onder andere de wedstrijdgroep van de Noodhulp landkampioen is geworden en het taalcoachproject succesvol van start is gegaan. Uiteraard is er ook vooruit gekeken naar het voorliggende jaar 2013; een jaar waarin zowel lokaal als landelijk een aantal veranderingen doorgevoerd moeten worden om tot een sterker en daadkrachtiger Rode Kruis te komen.
 
P1010294-klein.jpg
 
Zoals de traditie betaamt is ook de Mevrouw Van Riemsdijk-Philips wisseltrofee uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar. Tot vrijwilliger van het jaar 2012 is uitgeroepen mevrouw Truus van Opdorp. Truus is onder andere actief als wijkcoƶrdinator in de wijk Woensel en als zodanig de spin in het web voor het Rode Kruis in deze wijk. In zijn toepsraak roemde de voorzitter de inzet en betrokkenheid van Truus; met het uitreiken van de trofee (een opgestoken duim) spreekt het bestuur namens de gehele afdeling de waardering uit voor alle werk dat zij heeft verzet.
In haar dankwoord sprak Truus uit de prijs mede op te dragen aan de vrijwilligers in haar wijk met wie ze mag samenwerken.
 
P1010309-klein.jpg
 
De bijeenkomst werd opgeluisterd door een select groepje van de Fanfare Wilhelmina uit Eindhoven (www.muziekverenigingwilhelminaeindhoven.nl), zij speelde enkele stukjes muziek die in goede aarde vielen.
 
Het Rode Kruis Eindhoven e.o. wenst iedereen alle goeds voor 2013.