Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Met het Rode Kruis en BDO langs de Lichtjesroute
4 oktober 2011 |

Met het Rode Kruis en BDO langs de Lichtjesroute

“Het is eens wat anders als alleen maar omgaan met cijfertjes,” aldus een medewerker van BDO-Accountants. “En het geeft een goed gevoel iets bij te kunnen dragen als BDO-medewerker om kwetsbare mensen uit Eindhoven, die dit zelf door omstandigheden niet kunnen, belangeloos een avond te laten genieten van zoiets echt Eindhovens als de Lichtjesroute.”

BDO doet dit voor het tweede jaar in samenwerking met het Rode Kruis. Op maandagavond 3 oktober gaven BDO medewerkers een avond van hun vrije tijd en halen met hun eigen auto inwoners, die door het Rode Kruis geselecteerd zijn, thuis op en rijden met ze langs de Lichtjesroute. Voor de medewerkers die geen auto tot hun beschikking hebben heeft Van Laarhoven 5 BMW’s beschikbaar gesteld om meer inwoners van dienst te kunnen zijn. Ook enkele bestuursleden van het Rode Kruis hebben meegereden met hun auto. Er waren 59 deelnemers die er belangstelling voor hadden.
lichtjesroute-echtpaar-Klein.jpg 
Ik mocht meerijden met Harald Elissen, bestuurslid Fondswerving van het Rode Kruis Eindhoven, maar medewerker van BDO Accountants, om een indruk te kunnen krijgen van de happening. Mijn medepassagiers waren de heer Ad van Hemert en mevrouw Diny Vermeulen. Zij zijn benaderd door het Rode Kruis en waren erg verrast dat ze mee mochten. Ze vertelden me hoe ze met het Rode Kruis in aanraking zijn gekomen en wat een geoliede organisatie het is. “Ik ben ook met de boot mee geweest en in Someren op vakantie geweest. Alles is altijd tot in de puntjes geregeld,” aldus de heer van Hemert. Toch leuk om te horen in wat voor club ik sinds maart terechtgekomen ben.
 
lichtjesroute.jpg 
 
Na het rijden van de route zijn de deelnemers en chauffeurs hartelijk ontvangen in het Rode Kruis gebouw om onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten en contact te maken met andere deelnemers. Het was duidelijk dat beiden enorm genoten hadden en met diverse mensen heb ik nog een gesprekje gehad. “Onderweg bij het smurfendorp aan het water hebben we zelfs nog gezellig een ijsje gegeten samen.” aldus één van de deelnemers.”
“BDO wil medewerkers een maatschappelijk bijdrage laten leveren aan kwetsbare mensen vlak bij huis. Je zou het kunnen zien als een bijdrage in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar ook als extraatje naar personeelsleden. We krijgen zo het gevoel mee dat niet alles om geld gaat en betaald moet worden. Heb oog voor je medemens en ben niet alleen met jezelf en je eigen carrière bezig,” aldus één van de chauffeurs.
 
Het was ook voor mij een leuke avond geweest en ik heb inspirerende en open gesprekken mogen voeren met iedereen.

Mary van Vlokhoven