Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Lichtjesroute 2013
10 september 2013 |

Lichtjesroute 2013

Vrouwennetwerk Zonta en Rode Kruis helpen ouderen

Vrouwelijke ondernemers rijden als chauffeur Lichtjesroute

Voor vele Eindhovenaren is de Lichtjesroute al sinds jaar en dag een jaarlijks vast terugkerend evenement. Voor een grote groep mensen is dat door omstandigheden, zoals ouderdom en gezondheidsproblemen, minder vanzelfsprekend. Om deze mensen alsnog de mogelijkheid te bieden om de Lichtjesroute te zien, treden leden van vrouwennetwerk Zonta op als chauffeur en hebben hen op maandag 7 oktober rondgereden.

In nauwe samenwerking met het Rode Kruis in Eindhoven e.o. hebben ongeveer 35 hulpbehoevende mensen zich hiervoor opgegeven.

Voorafgaand aan de tour hebben de leden van het Zontanetwerk in het gebouw van de Lichtjesroute aan de Pastoriestraat de nodige informatie ontvangen over de historie en achtergronden van de Lichtjesroute.

De vrouwen halen de deelnemers thuis op en vandaaruit zoeken zij het dichtstbijzijnde punt om de Lichtjesroute op te pakken. Aansluitend komt iedereen weer samen in het Rode Kruis-gebouw voor een drankje, hapje en gezellig samenzijn. Na afloop wordt iedereen weer keurig door de Zontachauffeurs thuis afgezet.‚Äč

Lichtjesroute2013.jpg