Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Jubileumboek Rode Kruis Eindhoven verschenen
26 januari 2011 |

Jubileumboek Rode Kruis Eindhoven verschenen

‘Aanpakken! 100+ jaar helpen’. Dat is de titel van het jubileumboek dat de afdeling Eindhoven e. o. van het Nederlandse Rode Kruis heeft uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Het boek geeft een beeld van de betekenis van het Rode Kruis voor de regio Eindhoven en de vele activiteiten die vrijwilligers gedurende meer dan een eeuw hebben aangepakt en uitgevoerd.
Aan bod komen onder meer de Eindhovense hulp aan vluchtelingen en slachtoffers tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, het ontstaan van de bloedtransfusiedienst, de Gagelhofdagen, reizen voor zieken, fondsenwerving, noodhulp bij evenementen, sociale hulp en internationale activiteiten. Ook zijn enkele interviews opgenomen met vrijwilligers, die indringend vertellen over hun belevenissen.
Margarete van Dissel, die ruim tien jaar de afdeling met grote bezieling als voorzitter heeft geleid, kreeg tijdens haar afscheidsreceptie het eerste exemplaar uit handen van Sergio Derks (hoofdredacteur van het boek).

Margarete van Dissel gaf vervolgens een exemplaar aan Wim van der Leegte (directeur VDL Groep), Elco Brinkman (voorzitter Nederlandse Rode Kruis) en Cees Breederveld (directeur Nederlandse Rode Kruis). Op de nieuwjaarsbijeenkomst van 9 januari 2011 kregen ook alle aanwezige vrijwilligers een exemplaar. Het boek is geschreven door vrijwilligers en werd volledig gesponsord.
De rijk geïllustreerde uitgave telt 144 pagina’s en is in een beperkte oplage verschenen. Huidige vrijwilligers van het Rode Kruis in Eindhoven  die nog geen boek hebben ontvangen, kunnen gratis een exemplaar afhalen in het Rode Kruisgebouw. Andere belangstellenden kunnen het boek kopen bij Boekhandel Selexyz Van Piere voor € 24,95.