Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Jubilarissen gehuldigd door het Rode Kruis Eindhoven
19 november 2012 |

Jubilarissen gehuldigd door het Rode Kruis Eindhoven

Op zaterdag 17 november heeft het bestuur van het Rode Kruis Eindhoven en omstreken tien jubilarissen die allemaal tien tot meer dan veertig jaar vrijwilliger zijn bij het Rode Kruis, in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens de vrijwilligersdag, die het Rode Kruis Eindhoven e.o. jaarlijks voor haar vrijwilligers organiseert.

De jubilarissen hebben zich ingezet voor activiteiten op het gebied van Sociale Hulp: het bezoeken van dementerenden en eenzame mensen, het begeleiden van creatieve activiteiten of het bieden van hulp in de wijken. Er waren in totaal achttien jubilarissen, maar verschillende jubilarissen gaven er de voorkeur aan hun jubileum in een klein gezelschap te vieren. De tien werden toegesproken en gehuldigd door Germaine van Bree, bestuurslid Sociale Hulp van het Rode Kruis Eindhoven e.o.

JUBILARISSEN.2 2012.jpgVerbinden

Het Rode Kruis Eindhoven e.o. (daarbij behoren Nuenen, Geldrop, Son en Breugel en Aalst-Waalre) telt ruim 350 vrijwilligers. Eenmaal per jaar biedt het bestuur de vrijwilligers een activiteit aan om hen te bedanken voor hun geweldige inzet, enthousiasme en passie. Dit jaar is een workshop gehouden met als doel elkaar beter te leren kennen en mensen met elkaar te verbinden. Alle vrijwilligers van het Rode Kruis Eindhoven e.o. waren hiervoor uitgenodigd. Met een opkomst van ruim 100 vrijwilligers kan van een geslaagde dag gesproken worden.