Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Jaarlijks Rode Kruis Gala
1 november 2012 |

Jaarlijks Rode Kruis Gala

Op zaterdag 6 oktober 2012 vond voor de 26ste keer het jaarlijkse Rode Kruis Gala plaats en wel op een zeer bijzondere locatie. Na 24 keer bij de Karpendonkse Hoeve te gast te zijn geweest en één keer in het Muziekgebouw, speelde het Galadiner zich dit jaar af in de ontvangsthal van Vliegbasis Eindhoven bij Eindhoven Airport.
 
Gala2012-001.jpgDeze locatie is uniek, want de luchtmacht zal niet snel andere partijen toelaten op hun terrein, behalve dan het Rode Kruis. De band die wij als Rode Kruis met de luchtmacht hebben, is natuurlijk bijzonder, want ook de Rode Kruisvluchten worden vanuit deze basis uitgevoerd. De Commandant van de Vliegbasis, Kolonel Bas Pellemans heeft dit ook duidelijk benadrukt en vond het een hele eer om voor deze bijzondere gelegenheid gastheer te mogen zijn.
De avond begon om 18.00 uur en de gasten werden bij aankomst humoristisch begroet door twee verdwaalde parachutisten, die een uiterst geslaagde act opvoerden. Om te beginnen werden de gasten in de bagagehal ontvangen, waar het aperitief werd geschonken tussen de bagagebanden. En ook de hapjes werden zeer toepasselijk geserveerd vanuit vliegtuigtrolleys. De gasten hadden uitzicht op drie vliegtuigen van de luchtmacht; twee DC-10’s en een Hercules, met op de achtergrond een prachtige zonsondergang. Een van deze DC-10’s was op 5 oktober nog maar net teruggekomen uit Afghanistan met een 80-tal Nederlandse militairen. Dit gaf nog maar eens aan hoe bijzonder de locatie was. Na het aperitief werden de gasten verzocht naar de grote ontvangsthal te gaan, waar 34 prachtig gedekte tafels klaarstonden.
Gala2012-002.jpgOogenlust had het geheel weer heel mooi aangekleed in paars en blauw met zeer bijzondere hangende orchideeën. Alle 340 gasten hadden een goed uitzicht op het podium, waar gedurende de avond een aantal fantastische optredens plaatsvonden. Na binnenkomst werden de gasten verrast met een kort maar krachtig optreden van een trompettist van de Philips Symphonisch Blaas Orkest. De avond werd geopend door Peter van den Berg, voorzitter van het Eindhovense Rode Kruis, waarna hij Kolonel Pellemans het woord gaf om de gasten op zijn beurt te verwelkomen. Vervolgens overhandigde de voorzitter een prachtige bos bloemen aan Margarete van Dissel om haar groots te bedanken voor haar geweldige inzet de laatste 13 jaar voor het Rode Kruis Gala, dat in de loop van de jaren is uitgegroeid tot één van de belangrijkste evenementen in Eindhoven e.o. Haar functie als voorzitter van de Gala commissie wordt overgenomen door Simone Swinkels, die al jaren meehelpt met de organisatie en die het volste vertrouwen van Margarete van Dissel geniet voor het voortzetten van deze stijlvolle happening.Onder het genot van een heerlijk 4-gangen diner, geserveerd door Van Eeghem Catering, konden de gasten genieten van verschillende optredens die aan elkaar werden gepraat door John van der Sanden. De avond werd muzikaal omlijst door de band Nancy Grooves, met een fantastische zangeres die in verschillende muziekstijlen en meerdere outfits sfeer wist te brengen. De jonge violiste Lisalotte Gerards, speelde twee prachtige stukken onder begeleiding van haar moeder op de piano. De cabaretact werd gebracht door Andy Marcelissen, die heel wat lachers op zijn hand had. Tussendoor werden nog 34 gesigneerde voetballen van PSV verkocht, wat een mooi extraatje opleverde voor het Rode Kruis! Als knaller van de avond traden de Soul Sisters nog op, waarbij zowat de helft van de gasten swingend op de dansvloer te vinden was.Gala2012-003.jpgOm de avond af te ronden stond nog een kopje koffie voor de gasten klaar en kon iedereen nog een laatste blik werpen op de prachtig verlichte landingsbaan, waar de hele avond vliegtuigen opstegen en landden, en de drie geparkeerde vliegtuigen van de luchtmacht.Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde avond die niemand snel zal vergeten! De opbrengst was ruim €110.000!  Veel dank aan de galacommissie die bergen werk hebben verzet om dit mooie resultaat te behalen.De heren van de luchtmacht hebben ook genoten, dus voor het 27ste Gala is de locatie waarschijnlijk al bekend...

 
Harald Elissen
Bestuurslid Fondsenwerving