Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Infomarkt TUE op 23 augustus
1 september 2011 |

Infomarkt TUE op 23 augustus

​We hebben er zin in vandaag. Manon van Bussel, Sandra van Helvoirt en ik gaan vandaag proberen nieuwe vrijwilligers te werven tussen de nieuwe studenten van de TU in Eindhoven tijdens de infomarkt van de introductieweek. TU3.jpg

Op deze markt presenteren zich veel profit en non-profit organisaties en bedrijven. Wij vonden enige tijd geleden dat wij hier ook bij moeten zijn. We hebben vlaggen bij ons, banners, boeken, folders en alles wat maar enigszins van nut zou kunnen zijn om het Rode Kruis, en dan met name Klus Contact, in de belangstelling te brengen.
 
De start is goed. Het zonnetje schijnt heerlijk en onze kraam ziet er goed uit. We hebben snoepharten gehaald om uit te delen met de vraag of de nieuwe studenten hun hart zouden willen laten kloppen voor Eindhoven? De studenten komen met hun mentoren in groepjes van een man of tien steeds voorbij en iedere keer proberen we ze op een aantrekkelijke manier het verhaal van het Rode Kruis over te brengen en hiervoor enthousiast te maken. Sommige nemen informatie mee en stellen geïnteresseerde vragen, maar een groot deel heeft hun hoofd toch meer staan naar andere zaken. Of we nieuwe studenten over de streep hebben kunnen trekken zal toch pas de komende tijd blijken, want de meesten beslissen niet meteen of ze zich bij onze Rode Kruis familie willen voegen. TU2.jpg

Rond een uur of 11 krijgen we van omstanders door dat we beter onze spullen in kunnen gaan pakken, want er is zwaar weer op komst. Binnen 2 minuten is de lucht boven de TUE inktzwart geworden. Een enorme onweersbui barst los. Alle spullen hebben we ijlings in de boxen teruggedaan en alles vlug onder de kraam gezet. Het begint enorm te waaien en her en der zien we standhouders vechten om hun partytenten of andere zaken niet de lucht in te zien vliegen We moeten rennen naar het hoofdgebouw om te schuilen. Veel aanwezigen willen naar huis bellen of smsen, om te laten weten dat alles met ze in orde is, maar hebben geen bereik meer.
TU1.jpg
 
Na nog 2 grote buien buiten is er van onze kraam niks meer over en het tentzeil ligt er niet meer op. We hebben alle natte troep maar ingepakt en meegenomen naar het Rode Kruis gebouw om te laten drogen. Jammer, dat zo´n veelbelovende dag zo kort heeft mogen duren voor ons. Volgend jaar beter!
 
Mary van Vlokhoven