Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Hockeyclub EMHC start sponsorcontract met Rode Kruis
30 september 2011 |

Hockeyclub EMHC start sponsorcontract met Rode Kruis

​Zoals Unicef FC Barcelona als sponsor kent, heeft het Rode Kruis sinds kort een sponsor gevonden in EMHC. Deze Eindhovense hockeyclub is de eerste in Nederland die zo´n samenwerking  met  een vrijwilligersorganisatie aangaat. Op zondag 11 september werd de unieke samenwerking op een feestelijke manier bekendgemaakt op het clubhuis van hockeyclub EMHC aan de Aalsterweg in Eindhoven.

 EMHC2.jpg
 
De samenwerking met het Rode Kruis werd feestelijk ingeluid met een presentatie van de nieuwe shirts van de Dames 1- en Heren 1-teams. De hockeyers stapten uit twee Rode Kruis busjes, die eerder in vliegende vaart het veld op waren gereden!  Ook was er een stand waarin het Rode Kruis zich presenteerde. Naast EMHC-ers waren ook belangstellende Rode Kruis-vrijwilligers getuige van dit ‘historische’ moment. Zover bekend is het voor het eerst in Nederland dat hockeyteams met Rode Kruis-logo sporten tijdens de competitie. 
 
EMHC1.jpg 
 
 
Bestuurslid van EMHC, Frans van Duivenboden, licht toe hoe de samenwerking met het Rode Kruis tot stand is gekomen: “EMHC-leden vinden niet alleen sporten en gezelligheid belangrijk. Ook zijn we maatschappelijk betrokken en dit willen we graag in de praktijk laten zien. Het Rode Kruis is bij velen bekend als eerste hulpverlener, maar deze organisatie doet zoveel meer goede dingen, ook lokaal. Wij willen hun werk de komende jaren samen met onze leden, oud-leden, gasten en sponsoren ondersteunen.”