Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Gala Rode Kruis
13 oktober 2014 |

Gala Rode Kruis

Bijna een jaar lang is er gewerkt aan de voorbereidingen van het galafeest. De galacommissie bestaat uit Bieke Bernaert, Marinka Vale en Simone Swinkels-Jongen, de voorzitter van de galacommissie. Simone: "De commissie begint ruim van te voren met het organiseren van het gala; de locatie en de leveranciers moeten vastgelegd worden, en de tafels moeten verkocht worden. Dit is uiteindelijk het belangrijkste! Ook dit jaar waren er weer 34 tafels verkocht, net als in 2013. Er vallen ieder jaar weer een aantal tafels af, en er komen nieuwe tafels / gastheren bij. Maar het grootste deel van de gastheren komt ieder jaar weer terug.” 

​Fotograaf Joost Duppen heeft op deze avond alle gasten op de foto gezet en een mooie reportage gemaakt gedurende de avond. Wilt u de foto's bekijken? Ga dan naar www.joostduppen.nl/rodekruis​.

De voorbereidingen bestaan uit veel verschillende taken: eerst wordt er een thema van de avond bedacht. Dit jaar hadden we bijzondere donateurs, die de wijn betaald hebben tijdens het diner, namelijk VDL en ASML. En het is fijn dat er tijdens de avond al door de ING aangeboden is om dit voor volgend jaar te willen sponsoren.  Ook de loterij, waarvoor geen lootjes gekocht hoeven te worden, maar waar iedere gast op zijn eigen menukaart een lotnr had, was weer spectaculair, de prijzen waren weer fantastisch!  Dit jaar hebben we een recordbedrag voor het Rode Kruis Eindhoven opgehaald. Tijdens de avond bood Kolonel  Van Soest een tankvlucht met een DC 10 aan, die wij ter plaatse tegen opbod konden verkopen. Een extra cadeautje! 
Entertainment was er voor de gasten in ruime mate: Anne-Marie Fokkens was onze presentatrice, zij is ook presentatrice bij Omroep Brabant met een eigen programma. Zij zag er prachtig uit en presenteerde de avond vol enthousiasme. Als cabaretier hadden we dit jaar Marcel Stevens.  Hij verzorgt een eigen Oudejaarsconference, die vorig jaar enorm populair was en ook voor dit jaar weer uitverkocht is. We hadden ook nog een surprise act van twee zangers, waarvan een als gast "verkleed" was en een als medewerker van Van Eeghem catering. Zij kregen de zaal goed mee!  Daarna kreeg Charly Luske de voetjes van de vloer. Het laatste uur werd de muziek overgenomen door DJ Miss Faith in samenwerking met een live saxofoon. En bij het afscheid kreeg iedereen nog een prachtige goodybag van Sothys mee, dus alles bij elkaar was het een geslaagde avond. 

De leveranciers dragen ook veel bij aan het Rode Kruis, zij geven ons goede kortingen! Oogenlust zorgt voor de aankleding, Bazelmans voor het licht en geluid, van Hoof en van Hoof voor het soepel verloop van het hele programma en van Eeghem catering voor het diner. ​

foto 2.JPG

 Uitgelicht nieuwsbericht