Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws FACE 2013
3 juli 2013 |

FACE 2013

In juni is de wedstrijdploeg van het Rode Kruis Eindhoven e.o. afgereisd naar Oostenrijk. Daar vond FACE 2013 plaats: First Aid Convention of Europe. Dit is de Europese Rode Kruis EHBO wedstrijd. Het wedstrijdteam van het Rode Kruis Eindhoven mocht naar FACE 2013 omdat zij Nederlands Kampioen EHBO zijn geworden bij de Landelijke Rode Kruiswedstrijd in 2012.

Face 2013 werd georganiseerd in het Oostenrijkse Wels. Een enorm conferentiecentrum was het centrale uitgangspunt. Hier kwamen teams zich inschrijven, hier werd er gezorgd voor eten en hier waren ook de opening en de afsluiting van FACE.
Op donderdag arriveerden alle teams en hun supporters. Vrijdag werd gevuld met excursies en lezingen die je bij kon wonen. Aan het eind van de middag was de opening met een parade door het park. Alle wedstrijdteams stonden met hun vlaggen klaar en het was een enorm kleurrijk gezicht. Nadat ieder team in de grote hal was, volgden er een aantal speeches. Het geheel werd omlijst met een dansvoorstelling en muziek.

FACE13-01.jpg

Zaterdagochtend startte al vroeg. De teams moesten zich om 7 uur melden voor een laatste briefing. Met elkaar werden nog enkele dingen doorgenomen en om 8 uur werd elk team met een busje naar de startcasus gebracht. Door de hele stad verspreid had men 12 ongevalsituaties gecreëerd. We kwamen bij zeer diverse situaties: een ontploffing in een ondergrondse parkeergarage, een ongeval bij de brandweer, een ongeval rondom het zwembad, een ongeval in een skatehal, een ongeval bij de dierentuin en een ongeval bij het spoor om een paar voorbeelden te noemen. Alles was heel goed geënsceneerd.   
Na elke casus volgde er een rustcasus of een funcasus. Zo moesten we oa. ook koemelken, spijkers slaan en ambulances knutselen!
De temperatuur was behoorlijk zomers, de rugzak flink volgepakt met allerlei materialen en de afstanden tussen de casussen waren groot! Al met al een zeer intensieve dag!
Om 5 uur speelden we onze laatste casus in een magazijn van een fabriek waar van alles was omgevallen bovenop mensen met de nodige gevolgen. Nadat we alle slachtoffers hadden geholpen zat de wedstrijd er voor ons op. We hadden ons best gedaan en nu was het afwachten!

FACE13-02.jpg

’s Avonds was eerst de bekendmaking van het land waar FACE 2014 zal gaan plaatsvinden! Voor ons dichtbij huis: België gaat volgend jaar de organisatie op zich nemen! Na dit officiële gedeelte volgde de uitslag van de wedstrijd… Nederland is geëindigd op een 14e plaats!
We zijn enorm trots op het behalen van deze plek. Na de prijsuitreiking tijd voor een feestje met alle teams! En de volgende dag moe maar voldaan terug naar Eindhoven!