Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws De kracht van vriendschap
28 februari 2011 |

De kracht van vriendschap

Vrienden zijn voor ieder mens belangrijk, ze verrijken je leven. Maar niet iedereen vindt het gemakkelijk om vrienden te maken of te behouden. Daarom start het Rode Kruis Eindhoven e.o. op 21 maart a.s. de cursus ‘Vrienden maken kun je leren’.
Of je nu 20 jaar oud bent of 99 jaar jong: vrienden maken kun je leren. Door met anderen over vriendschap en je eigen rol daarin te praten. Door aan zelfvertrouwen te winnen en positiever naar jezelf te kijken. Door je eigen wensen en grenzen na te gaan en zo nodig je verwachtingen bij te stellen.
De cursus van het Rode Kruis helpt daarbij. Iedereen is welkom om samen met deskundige coaches te ‘oefenen in vriendschap’. Er komen vragen aan bod als: waar vind je mensen met wie je iets gemeenschappelijk hebt? Hoe benader je de ander en wat zeg wel of niet? Hoe word je actiever in het maken van vrienden? Maar ook: hoe verdiep je bestaande contacten? De cursist leert basisvaardigheden aan die hij zelfstandig in zijn leven kan gaan toepassen.
Voor deelnemers uit Eindhoven e.o. zal deze cursus in zes bijeenkomsten worden gegeven in het Rode Kruisgebouw. Belangstellenden kunnen zich melden via 040-2443311 of Eindhoven@redcross.nl. De cursus kost € 25,- per persoon. Met 8 à 12 deelnemers worden er zes bijeenkomsten gehouden. Op 10 en 15 maart worden kennismakingsgesprekken ingepland.