Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Cursus Vrienden
1 juli 2011 |

Cursus Vrienden

Na zes cursusbijeenkomsten hadden we afgelopen dinsdag tijdens het enorme noodweer de terugkomavond van de cursus vriendschap.

Het was niet alleen de donder en bliksem die maakte dat deze avond zeer bijzonder werd. De harde kern van de groep was aanwezig en iedereen vertelde hoe de afgelopen weken gegaan waren. Hoe zvrienden_maken.jpge al dan niet in staat waren om aan hun doelen te werken of tot de ontdekking waren gekomen dat het om dieper liggende zaken ging.
 
Waren wij eerder pas 6 x 2 uur bij elkaar geweest?...
Er ontstond een vertrouwelijk gesprek waarin iedereen zich door de goede sfeer liet zien en betrokken was bij elkaar. Spontaan vonden er ontboezemingen plaats: één cursist wilde eigenlijk al langer met de groep op stap maar had dat nooit durven uiten, bang dat het stom gevonden werd of dat het voorstel afgewezen zou worden. Een andere cursist had haar gevoel voor eigenwaarde ontdekt.

De kroon op deze groep was de verrassende mededeling voor de overigen dat twee mensen elkaar gevonden hadden. Fantastisch!

We hebben ze gefeliciteerd en er met zijn allen een borrel op gedronken. Een uur later dan gepland ging iedereen met een gelukzalige glimlach op het gezicht huiswaarts. Maar wel met de afspraak dat er een leuk uitje georganiseerd wordt en dat wanneer er weer behoefte is, we een tweede terugkomdag organiseren.

Wij, de trainers, omhelsden elkaar naar afloop. Was het hier niet allemaal om begonnen?

Ans Bossers en Wil Hendriks, trainers cursus vriendschap Rode Kruis Eindhoven