Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Collecteweek
19 juni 2011 |

Collecteweek

Het Rode Kruis helpt!
Collecte.jpgMet meer dan 97 miljoen vrij-willigers staan we klaar om de meest kwetsbare mensen in de samenleving te helpen. Zowel wereldwijd als om de hoek. Want iedereen heeft recht op hulp, respect en waardigheid. Geloof, nationaliteit, etniciteit, afkomst of politieke mening doen hierbij niet ter zake. We helpen iedereen met de kracht van onze vrijwilligers.
 
Het Rode Kruis Eindhoven komt ook op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om, samen met duizenden vrijwil-ligers, eenzaamheid en sociaal isolement in Nederland te bestrijden. Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis-vakantiehotels. Mensen in nood, na rampen en calamiteiten, kunnen rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Zo verleent het Rode Kruis geneeskundige hulp in Nederland bij rampen en evenementen. Ook vraagt het Rode Kruis aandacht voor Eerste Hulp om ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar kunnen helpen.

Collecteweek van 19 juni tot en met 25 juni
Als we ons werk ook in de toekomst willen blijven doen, hebben we voldoende geld nodig. Juist daarom is de collecteweek zo belangrijk. Hopelijk draagt u ook uw steentje bij als de collectant bij u voor de deur staat. U steunt daarmee ons lokale werk voor mensen bij u in de buurt. Geef aan onze collectanten!  
 
Collectant gemist? 
Heeft u onze collectant gemist? U kunt ook op andere manieren geld geven. Bijvoorbeeld via een overschrijving of Online doneren.