Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Grote belangstelling voor de Rode Kruis Bazaar
19 november 2011 |

Grote belangstelling voor de Rode Kruis Bazaar

2011-11-19-borduurwerk.jpg

Ieder jaar bieden alle handwerkgroepen van Het Rode Kruis Eindhoven e.o. hun werk aan op de Bazaar. Buiten word ik opgewacht door twee enthousiaste zwarte pieten, die de mensen naar binnen lokken, welkom 2011-11-19-zwartepiet.jpgheten en voorzien van pepernoten. Ik loop binnen en het is gezellig druk. Veel dames en verassend veel heren lopen rond of drinken koffie met wat lekkers erbij.

 
Eén van de dames die ik spreek zegt dat je er vroeg bij moet zijn, want er dan heb je de meeste keus. Ze laat mij lachend een mooi geborduurd kussen zien dat ze bemachtigt heeft. Snel ga ik verder langs de schare met tasjes vol spulletjes.
 
 
 
 
 
2011-11-19-tafel-bazaar.jpg 
Ik kijk mijn ogen uit: veel eigentijdse decoratieve werkjes van hangertjes met hartjes en schaapjes, geborduurde handdoeken, hele handige theemutsen, schattige knuffels, mooi bewerkte schoudertassen tot gehaakte poncho’s, geborduurde wandhangers en hele lieve zelfgebreide babysokjes en babytruitjes.
Ik zie ook gezellige kerstspullen staan: patchwork sterren, prachtig geborduurde tafelkleden in alle soorten en maten, kussens, kerstsokken en kerstkaarten.

 
  
 
 
 
De sfeer zit er goed in: dames die trots zijn op hun werk en dames die blij zijn dat ze leuke spulletjes hebben bemachtigd. Ik zie regelmatig blijde gezichten als sommigen elkaar een tijdje niet gezien hebben en hier elkaar juist weer ontmoeten. 
 2011-11-19-lichtjes.jpg
Zelf koop ik een soort zakje van stof
waar kerstlichtjes mooi gedecoreerd in zijn gestopt en een kerstster van patchwork. De rij voor de kassa is groot, maar dat geeft niet, want het is gezellig en iedereen is blij met de aparte cadeaus.

 
 
 
 
 
2011-11-19-ria-informatie.jpg 
Bij de informatiestand, die Ria bemant, is het druk. De informatieboeken over de Bijzondere Vakanties worden gretig aangepakt. Ook de informatie over vrijwilligers die nog steeds nodig zijn, wordt van harte meegenomen.
 
 
 
 
Ik ben blij met de cadeaus die ik heb kunnen kopen. Het is natuurlijk weer eens wat anders dan een cadeau uit een gewoon winkelketen. Deze zijn allemaal uniek! Helemaal fijn is het dat met de opbrengst de dames weer een jaar lang kunnen handwerken.
Die gezelligheid is goud waard!

2011-11-19-handwerkjes.jpg