Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Kerstdiner 2012

Kerstdiner 2012

KERSTDINER BIJ DE ROOI PANNEN
 
Woensdag 12 december 2012 is voor veel deelnemers van het Rode Kruis een dag om naar uit  te kijken, want dan is het jaarlijkse kerstdiner bij De Rooi Pannen in Eindhoven.
 
 
Kerstdiner001.jpg
 
De gasten zijn eigenlijk pas vanaf 18.00 uur uitgenodigd, maar de eerste gast stapt om 17.05 uur al de zaal binnen. Alle vrijwilligers, leerlingen en docenten zijn nog druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner, maar daar trekken onze gasten zich niks van aan. Ze laten zich gewoon eerder door hun Taxbus afzetten om de avond zo lang mogelijk te maken! We maken er natuurlijk samen het beste van en laten de mensen zelf een plaatsje uitkiezen in de zaal. Ik spreek mevrouw Nagel, op de foto met een paars jasje aan, die voor alle vrijwilligers een kerstbal heeft gemaakt als dank voor de uitnodiging. Ook maak ik een praatje met Marco, één van de heren van de  houtbewerkingsgroep van de maandagmiddag. Hij is hier voor het eerst en kijkt zijn ogen uit. Zeker als hij hoort dat je hier alleen op uitnodiging mag komen is hij heel vereerd hierbij te mogen zijn. Hij vroeg zich al af wanneer de andere heren van zijn groep zouden komen.
Kerstdiner002.jpg
 
Broer en zus van de Waterlaat hebben gisterenmiddag nog een telefoontje gekregen dat er 2 mensen afgezegd hebben wegen ziekte. Zij stonden op de reservelijst en zijn zeer verheugd om hier voor het eerst te mogen zijn. Het zijn nieuwe deelnemers. De heer van de Waterlaat was vorige maand op de Bazaar om prijzen te kopen voor de brigdedrive die hij aan het organiseren was voor het tehuis waar hij woont. Toen is hij meteen lid geworden van het Rode Kruis. Omdat hij vlakbij De Rooi Pannen woont is het voor hem ook geen probleem om zo kort van te voren te horen dat hij alsnog welkom is.
Dan worden we verrast door de komst van Omroep Brabant, die met een reporter en cameraman opnames komen maken voor de televisie. De koks vertellen in de keuken graag over de gerechten die ze gemaakt hebben.
De leerlingen hebben weer ontzettend hun best gedaan om een heerlijk driegangendiner voor onze gasten klaar te maken. Alles ziet er tiptop uit. Ook komt er nog een koor kerstliederen zingen om, naast onze vaste muzikant, extra sfeer te brengen aan het diner.
Kerstdiner003.jpg
 
Na het diner komt het hele keukenpersoneel en alle leerlingen die de gerechten hebben opgediend, hoogst persoonlijk het desert opdienen. Natuurlijk krijgen zij een daverend applaus van de gasten voor de heerlijke maaltijd.
De tijd vliegt en voor we het weten is het alweer half negen. Tijd dat iedereen met nog een zakje bonbons en een presentje van De Rooi Pannen weer op weg gaat naar huis, terwijl ze terug kunnen kijken op weer een bijzonder geslaagde avond.
 
 
Mary van Vlokhoven