Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Interview Kerstdiner 2012

Interview Kerstdiner 2012

INTERVIEW MET MICHELLE EN MIKE
 
Michelle en Mike, twee leerlingen van De Rooi Pannen in Eindhoven waar ik een gesprek mee heb over hun toekomstplannen.
 
Kerstdiner2012-studenten.jpg
 
Omdat ik heel tijdig gearriveerd ben voor het Kerstdiner bij De Rooi Pannen heb ik vooraf eerst een interview met Michelle Verhoeven (19 jaar) en Mike Verhees (18 jaar), twee leerlingen van het MBO Recreatie en Toerisme, die vanavond verantwoordelijk zijn voor het bedienend personeel bij het kerstdiner.
Mike vertelt dat hij bij zijn start op De Rooi Pannen het plan had opgevat om de sportkant op te gaan. Hij wilde later profvoetballer worden. Toen hij echter in contact kwam met de geheel andere kant, nl. Recreatie en Toerisme, heeft hij dit plan direct in de prullenbak gegooid. Met name het theatergedeelte sprak hem erg aan. Hier leren leerlingen een hele show te maken. Dan hebben we het over het samen schrijven van een script, een prijskaartje hangen aan de hele show, het auditeren voor toneel, zang en dans, het maken van een decor, kostuums en een heel licht- en geluidplan. Maar ook hebben de leerlingen in hun vakkenpakket Spaans, Engels en Duits om later met de gasten ter plaatse te kunnen communiceren. Het hele pakket sprak hem meteen aan, dus die voetbalschoenen zijn al snel in de kast verdwenen. Bij Michelle was het al niet anders.
Mike en Michelle hebben vorig schooljaar stage gelopen op een lokatie in Nederland, maar
vertrekken dit schooljaar naar hun stageplaats in het buitenland om daar gedurende 6 maanden te gaan werken in een animatieteam van een organisatie. Mike gaat dit doen in een hotel op Majorca en Michelle op een camping aan het Gardameer in Italië. Dit betekent dat er overdag gewerkt moet worden met kinderen en er ’s avonds een plan klaar moet liggen voor het volwassen entertainement. Bij aankomst krijgen ze 1 week de tijd om zo snel mogelijk een show in te studeren, zodat ze direct aansluiting vinden bij het team op lokatie. Hiervoor hebben ze op De Rooi Pannen de bagage meegekregen. Beiden kijken erg uit naar hun buitenlands avontuur, maar vanavond zijn ze eerst gastheer en gastvrouw van de genodigden van het Rode Kruis Eindhoven. Hun plicht roept, dus langer kan het gesprek niet meer duren. Ik krijg nog een rondleiding door de geheel vernieuwde school van de mentor van de leerlingen, alvorens het diner geopend wordt door de heer Willems, de directeur van De Rooi Pannen.
Ik wens Michelle en Mike heel veel succes in de toekomst.
 
Mary van Vlokhoven