Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ede Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Ontmoetings- en themamiddagen

Het Rode Kruis Ede organiseert op de woensdag ontmoetingsmiddagen voor ouderen en periodiek thema-bijeenkomsten. 
De woensdagmiddagbijeenkomsten worden gehouden in het Rode Kruis gebouw aan de Klinkenbergerweg 30c ( bij de brandweerkazerne, ingang Lindelaan) te Ede. Op deze middagen kan men knutselen, een gezelschapsspel spelen en/of gewoon gezellig een praatje maken met de andere aanwezigen. De groepsleiding probeert steeds weer iets leuks te bedenken dat gemaakt kan worden. Uiteraard is er een kopje koffie of thee.

Woensdagmiddagbijeenkomsten

De middagen duren van ongeveer half twee tot ongeveer half vier . De kosten bedragen € 1,- per keer. Er is een vaste groep die trouw elke week komt, maar er zijn ook deelnemers die wat onregelmatiger deelnemen . Iedereen is welkom en we zijn blij met wat uitbreiding van de groep. Nieuwe mensen brengen ten slotte ook vaak nieuwe ideeën, en ook die zijn van harte welkom.

Themamiddagen op dinsdag en donderdag

Ook worden er met een zekere regelmaat themamiddagen gehouden voor onze deelnemers en hun vrijwilligers, waarbij het meestal ook mogelijk is een introducé mee te brengen.
Voor deze middagen wordt ongeveer drie weken van tevoren een uitnodiging gestuurd naar de deelnemers die thuishulp ontvangen van het Rode Kruis, aan de deelnemers van de telefooncirkel, de groepsdeelnemers  en aan diegenen die hebben aangegeven deze middagen te willen bezoeken. De vrijwilligers kunnen de aankondigingen lezen in de nieuwsbrief van onze afdeling. 

Themamiddag bijwonen

Deze middagen worden afwisselend op dinsdag of donderdag gehouden om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen af en toe een middag bij te wonen. Voor deze themamiddagen dient men zich van te voren aan te melden i.v.m de kosten /materialen voor deze middagen. Let u daarom goed op de aanmeldtermijn in de uitnodiging. Voor de thema-koffiemiddagbijeenkomsten ziet  het schema voor 2011 er als volgt uit:

Tijden themamiddagen

  • Donderdag 1 september
  • Dinsdag 11 oktober
  • Donderdag 17 november
    Nadere informatie volgt

U kunt zich aanmelden bij:

Janny Pastoors,   telefoon: 0318-611759
Elisabeth Bel,  telefoon  0318-610959
Marjo Hamminga, telefoon  0318-630739