Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Ede Dit doen we

Dit doen we

​Hulp bij​ evenementen

Bij festivals, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel. Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst. Het Rode Kruis Ede is ingesteld op het leveren van Eerste Hulp bij evenementen. 

​Eerste Hulp

Praktische tips over eerste hulp, eerste hulp cursussen of hoe verleent u zelf eerste hulp in vier stappen.

​Hulp bij rampen

Mocht zich in Nederland een ramp voordoen, dan kunnen we duizenden vrijwilligers in korte tijd mobiliseren. Met een sterke verankering in alle delen van de samenleving maken de vrijwilligers de Rode Kruis belofte waar: Het Rode Kruis helpt direct. Ver weg en dichtbij. In nauwe samenwerking met professionele hulpdiensten verlenen onze vrijwilligers direct hulp in noodsituaties. Ook bij grote ongevallen, bijna-rampen en evenementen bewijzen Rode Kruis- vrijwilligers keer op keer hun waarde

​Sociale hulp activiteiten

Met het organiseren van sociale hulpactiviteiten wil het Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. Lees verder welke activiteiten het Rode Kruis hiervoor onderneemt.

​Bijzondere Vakanties

Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft?

​Telefooncirkel

De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is.

​Huisbezoek

Vindt u het plezierig als er regelmatig iemand contact met u zoekt? Maar u hebt op dit moment de contacten niet hiervoor? Bijvoorbeeld omdat u door ziekte of handicap aan huis gebonden bent. Of omdat u het moeilijk vindt nieuwe mensen te leren kennen. ​