Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Duin- en Bollenstreek Wat kunt u doen

Wat kunt u doen?

Word vrijwilliger
Bij het Rode Kruis Duin- en Bollenstreek zijn op dit moment 85 vrijwilligers actief. We zijn trots en blij op hun inzet en hopen dat zij kunnen rekenen op de hulp van nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Want versterking of uitbreiding van onze activiteiten is van groot belang voor de continuïteit voor onder andere de sociale hulp en de noodhulp die wij bieden. Neem eens een kijkje bij onze vacatures. Afhankelijk van uw interesse en beschikbare tijd kunt u dan een keuze maken. Natuurlijk kunt u ook een kennismakingsgesprek aanvragen, waarin wij met u van gedachten wisselen over waar uw interesse ligt en welke mogelijkheden er zijn. Neem hiervoor contact met ons op info@rodekruisbollenstreek.nl.
 
Vrijwilligersbeleid
Voor het goed kunnen uitoefenen van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis zijn er natuurlijk de nodige functiegerichte opleidingen beschikbaar. Zo kan bijvoorbeeld een hulpverlener EHBO bij evenementen pas volwaardig meedraaien als hij of zij een EHBO-diploma, een aantekening verbandleer en reanimatie heeft. Voor het vervoeren van onze gasten die in een rolstoel zitten leren wij u natuurlijk de 'juiste' til technieken.
Belangrijk is wel, dat wij op u kunnen rekenen, wanneer het echt nodig is. 'Vrijwillig' is niet 'vrijblijvend'! De hulpvrager(s) rekenen namelijk op ons, en wij willen hen niet teleurstellen.
Is uw interesse gewekt? Neem dan gerust eens contact met ons op info@rodekruisbollenstreek.nl. Als u  dat wilt kunt u ook eens een tijdje op proef meedraaien. We horen graag van u!
 
 
Steun het Rode Kruis Duin- & Bollenstreek
Bedrijven
Vindt u het belangrijk dat het Rode Kruis Duin- en Bollenstreek haar activiteiten kan voortzetten en uitbreiden? We denken graag met u mee welke acties we samen met u vorm kunnen geven. Misschien is er wel een specifiek Rode Kruis-project dat aansluit bij uw organisatie en wilt u dit financieel ondersteunen. Neem gerust contact met ons op!
 
 
Collecteren
Om de doelstellingen van het Rode Kruis waar te kunnen maken en de activiteiten te financieren, dragen van 14 tot en met 20 juni 2015 vele enthousiaste collectanten hun steentje bij in de Duin- en Bollenstreek. Voor de woonkernen van de Duin- en Bollenstreek zijn we nog op zoek naar collectanten en wijkcoordinatoren. Helpt u ons deze zomer mee? Geef u op, het kost u slecht een aantal uur per jaar en u helpt daarmee het Rode Kruis direct.
Met de opbrengt van de collecte initieert en onderhoudt de afdeling de vele activiteiten in onze directe omgeving, maar ook internationale projecten.
Voor meer informatie – of uw aanmelding – kunt u contact opnemen met Hilda Wassenaar via e-mail fondsenwerving@rodekruisbollenstreek.nl