Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Duin- en Bollenstreek Dit doen we Sociale Hulp Recreatieve middagen

Recreatieve middagen

Het Rode Kruis Duin- en Bollenstreek ontplooit diverse initiatieven om inwoners die weinig contact hebben met anderen bij elkaar te brengen. In diverse verzorgingstehuizen in de regio verzorgen we recreatieve middagen.


Handvaardigheid (Sassenheim, Rijnsburg,Oegstgeest, Lisse)
In Sassenheim, Rijnsburg en Oegstgeest komen wekelijks vele mensen bij elkaar onder begeleiding van onze vrijwilligers. Onze gasten maken van alles, van geborduurde lakens tot prachtige truien, vaak ook op bestelling. Het belangrijkste voor ons is dat zij elkaar kunnen ontmoeten, iets waar ze iedere week naar uitkijken. Het Rode Kruis Rijnsburg zorgt dat veel van het gemaakte werk wordt verkocht, bijvoorbeeld via een kraampje bij de Albert Heijn in Rijnsburg of de Paardenmarkt en de Schippertjesdagen in Warmond. De opbrengst wordt gebruikt voor nieuwe materialen en wordt deels gedoneerd aan een goed doel. Het succes hiervan is ook een belangrijke blijk van waardering richting de makers van de werkstukken.

Wilt u meedoen? Neem dan eens vrijblijvend een kijkje!
Sassenheim: iedere dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in Het Onderdak. Voor deelname in Sassenheim vragen wij een bijdrage van €2,00 per keer (exclusief koffie en/of thee). Voor vragen of aanmeldingen kunt u terecht bij mevrouw van Gunsteren (0252-210918).

Rijnsburg: iedere maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in Verzorgingstehuis Vlietstede. Deelname is gratis, wel wordt een bijdrage gevraagd voor de koffie en/of thee. Voor vragen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met mevrouw Wolthaus (071-4020613).

Oegstgeest: iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in verzorgingstehuis Hofwijck. Deelname is gratis, wel wordt een bijdrage gevraagd voor de koffie en/of thee. Voor vragen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met mevrouw Mekking (071-5171864).

Lisse: iedere woensdagmiddag worden in verzorgingstehuis Rustoord tussen 14.00 uur en 16.00 uur onder professionele leiding schilderlessen verzorgd. Deelname aan deze activiteit kost €7,50 (inclusief materiaal,  exclusief koffie en/of thee). Voor vragen of aanmeldingen kunt u terecht bij mevrouw de Werk (06-15470350).