Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Duin- en Bollenstreek Dit doen we Sociale Hulp

Sociale hulp

​Samen met onze vrijwilligers organiseren we bijeenkomsten om te voorkomen dat (met name oudere) mensen in een sociaal isolement raken en zorgen we bijvoorbeeld dat zij een week onbezorgd kunnen genieten van een vakantie op het vakantieschip de Henri Dunant. Hiernaast verzorgen we voor deze groep dagjes uit kunnen.

Meer weten over onze activiteiten? U vindt de informatie via onderstaande verwijzingen.

Recreatieve middagen
In verschillende dorpen van onze afdeling organiseren we wekelijks bijeenkomsten voor ouderen, waar zij elkaar kunnen ontmoeten terwijl ze creatief bezig zijn. Wilt u zich aanmelden of meehelpen? Lees dan verder.


Bijzondere vakanties
Het is niet voor iedereen mogelijk om zelf op vakantie te gaan, bijvoorbeeld vanwege ouderdom of ziekte. Onze afdeling zorgt dat zij tóch weg kunnen en genieten! Wilt u meer weten? Lees dan verder.

Dagtochten
Naast de bijzondere vakantie, organiseert onze afdeling in samenwerking met andere afdelingen diverse leuke uitstapjes van een dag. Wilt u de volgende keer mee? Lees dan verder.

Telefooncirkels
Met behulp van telefooncirkels kunnen mensen een oogje in het zeil houden.
Lees verder.

Huisbezoek
Om mantelzorgers te ontlasten organiseert het Rode Kruis in samenwerking met gemeente Noordwijkerhout huisbezoek. We zijn nog op zoek naar versterking! Lees verder.