Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Duin- en Bollenstreek Dit doen we Eerste hulp Jeugd EHBO

Jeugd EHBO

Kinderen kunnen zichzelf én anderen helpen
De afdeling Duin- en Bollenstreek verzorgt al een aantal jaren EHBO-cursussen voor de jeugd. De cursussen worden via de scholen aangeboden aan de kinderen van groep 8. Op dit moment verzorgt het Rode Kruis lessen op de volgende scholen:
- RK Basisschool Jenaplan Locatie De Kring, te Oegstgeest.
- RK Basisschool Jenaplan Locatie Willibrord, te Oegstgeest.
- Christelijk Basisschool Jorris de Witte, te Oegstgeest.
- Christelijke Basischool Hofdijck, te Oegstgeest.
- Christelijk Basisschool Oostergeest, te Warmond.
- RK Basisschool Emmaus, te Voorhout.
 
Jong geleerd, oud gedaan
Het Rode Kruis heeft de ambitie het aantal scholen uit te breiden. Trees Berg coördineert de Jeugd EHBO: ”We vinden het belangrijk dat ook kinderen weten wat ze moeten doen als iemand hulp nodig heeft.” Het zorgt ervoor dat de kinderen verwondingen bij zichzelf en anderen kunnen beoordelen: wat moet er gebeuren als je gestoken bent door een insect? Wat doe je als je een bloedneus hebt? De kinderen met het EHBO-diploma kunnen in deze gevallen zowel anderen als zichzelf helpen. Vindt u het net als wij belangrijk dat uw kind ook deze cursus krijgt? Informeer dan de school over deze mogelijkheid, zodat zij contact met ons op kunnen nemen.
 
Zelfredzaam ouderen vergroten via de kinderen
Ook voorlichting via kinderen draagt bij aan de zelfredzaamheid van mensen uit onze woonkernen. Vorig jaar heeft het Rode Kruis op een school in de regio aan leerlingen van groep zeven en acht voorlichting gegeven over de zomerse hitte. Met name voor ouderen kan dit problemen geven. De leerlingen kregen informatie mee om met hun opa’s en oma’s te bespreken. Op deze manier geef je kinderen de kans om hun opa en oma te laten zien wat zij moeten doen bij een hittegolf, zodat zij op hun beurt zelfredzaam zijn.
 
Aanmelden?
Kent of bent u een school die deze cursus belangrijk vindt voor de kinderen? Of heeft u een EHBO-diploma en wilt u zelf een cursus geven? Neem dan contact met onze coördinator Jeugd EHBO