Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Duin- en Bollenstreek Actueel Nieuws Collecte brengt ruim 15.000 euro op!
12 juli 2012 |

Collecte brengt ruim 15.000 euro op!

Zoals in andere afdelingen hebben we in de Duin en Bollenstreek in 2007 de huis-aan-huis-collecte nieuw leven in geblazen. In dat jaar is € 3.110,- opgebracht. Door een gestage groei van het aantal collectanten is de opbrengst in 2012 € 15.067,91. Een mooi resultaat waarmee weer de nodige activiteiten kunnen worden gefinancierd.
 
Voor dit resultaat is door het vrijwel nieuwe collecteteam het nodige werk verzet. Naast de collectecoördinatoren van Lisse, Oegstgeest en Voorhout was het voor de collectecoördinatoren uit Hillegom, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout namelijk de eerste keer dat ze de collecteweek in hun woonkern hebben georganiseerd. Ook voor hen… petje af.
 
Net als voorgaande jaren is het tellen van de opbrengst een leuk, maar ook een spannend gebeuren. Zal de opbrengst hoger zijn dan in het voorgaande jaar, want dat is toch het streven. Ook dit jaar is dat weer gelukt. En omdat we in iedere woonkern de looproutes en het bestand van collectanten nog kunnen uitbreiden kan de opbrengst ook in de komende jaren zeker groeien.
 
Bij het tellen zijn we ook dit jaar weer de nodige vreemde munten tegen gekomen. Dit jaar bleef het daar niet bij. In één van de bussen zat een sportmedaille en in een andere zelfs een boodschappenlijstje. Het resultaat ziet u op de foto!
 
Aad Baak
Collectecoördinator