Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Duin- en Bollenstreek Actueel Nieuws Rode Kruis en Glazen Huis Teylingen hebben vertrouwen in succesvolle tweede editie
9 december 2011 |

Rode Kruis en Glazen Huis Teylingen hebben vertrouwen in succesvolle tweede editie

Na de succesvolle eerste editie in 2010 zetten het Rode Kruis Duin- en Bollenstreek en het Glazen Huis Teylingen hun samenwerking voort in 2011. Voorzitter Jan Kling van het Rode Kruis en Anton Wijsman, voorzitter van Stichting Glazen Huis Teylingen, hebben de afgelopen weken veelvuldig contact gehad over de samenwerking. Deze week zijn de middelen van het Rode Kruis, om de doelstellingen van Serious Request en het Rode Kruis onder de aandacht te brengen van het Teylinger publiek, aan de stichting overhandigd.

De afdeling Duin- en Bollenstreek van het Rode Kruis heeft wederom haar vertrouwen in het lokale initiatief uitgesproken en ondersteunt de Stichting Glazen Huis Teylingen waar mogelijk. Jan Kling, voorzitter van de afdeling: “We hebben vorig jaar op zeer prettige wijze samengewerkt met Anton Wijsman en zijn mede-initiatiefnemers en we kijken terug op een succesvol evenement. We hebben er het volste vertrouwen in dat het dit jaar een nog groter succes zal worden, zeker in aanloop naar de dagen dat het landelijke Glazen Huis in Leiden staat.”

Tijdens de actie zullen de DJ’s van de het Glazen Huis Teylingen veel aandacht besteden aan This one’s for mama, het landelijke doel dat gekoppeld is aan het Glazen Huis van 3FM. Het bedrag dat bij elkaar wordt gebracht door het aanvragen van muziek, wordt gedoneerd aan deze stille ramp. Tegelijkertijd zullen de initiatiefnemers echter ook de activiteiten van lokale Rode Kruis onder de aandacht brengen. Anton Wijsman: “Ook hier in de regio is aandacht nodig voor mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn of een andere hulpvraag hebben, maar ook voor de veiligheid. Het Rode Kruis van de Duin- en Bollenstreek besteedt momenteel veel aandacht aan de ontwikkeling van noodhulp/EHBO.” Jan Kling: “We zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen in ons streven om mensen op te leiden zodat er voldoende mankracht paraat staat in geval van een ongeval, of erger: een ramp in onze regio. Niet alleen volwassenen, maar ook de jeugd via samenwerking met scholen. We zijn dan ook blij dat hier tijdens de actie in Teylingen aandacht aan wordt besteed.”

 
Wat is uw lievelingsplaat? Laat het weten!
Het Glazen Huis Teylingen staat dit jaar in Sassenheim. Natuurlijk bent u van harte welkom om persoonlijk langs te komen om een plaatje aan te vragen of de DJ’s te steunen. U kunt natuurlijk ook vanuit huis een nummer aanvragen. SMS hiervoor huis spatie tekst naar 4400 (€1,50 per bericht). U kunt de DJ’s volgen via etherfrequentie 107.0 FM of de website: www.glazenhuisteylingen.nl.
Over Het Glazen Huis
Ieder jaar organiseert 3FM in samenwerking met het landelijk bureau van het Rode Kruis Serious Request. Centraal bij de actie staat Het Glazen Huis, waarin DJ’s van Radio 3FM zich laten opsluiten om aandacht te vragen voor een ‘ stille ramp’ en zoveel mogelijk geld in te zamelen. In 2011 hopen het Rode Kruis en het team van 3FM de opbrengsten van eerdere jaren te evenaren en komt dit bedrag ten goede van moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog.