Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Duin- en Bollenstreek Actueel Nieuws Vrijwilligers aan het woord: Aad Baak bezocht Gala-avond Rode Kruis en Prinses Margriet Fonds
13 september 2011 |

Vrijwilligers aan het woord: Aad Baak bezocht Gala-avond Rode Kruis en Prinses Margriet Fonds

Samen….. genoten!!!
 
Met heel veel andere vrijwilligers heb ik op maandag 12 september in theater Carré een gala avond van het Rode Kruis bij mogen wonen. Deze avond stond geheel in het teken van het nieuwe fonds van het Rode Kruis: het Prinses Margrietfonds. Dit fonds heeft als doel om preventief hulp te bieden aan die landen die mogelijk getroffen kunnen worden door natuurrampen. Het meest positieve van deze vorm van hulpverlening is dat tegen iedere euro die hieraan besteed wordt, tussen de 5 en 10 euro wordt bespaard op  hulpverlening als deze hulp wordt geboden ná een ramp.  Een prachtig initiatief, waarvan ook Prinses Margriet hoopt dat dit internationale navolging krijgt.
 
De gala avond werd opgeluisterd door pakkende verhalen en beelden. Deze werden gepresenteerd door ambassadeurs van het Rode Kruis, Floortje Dessing, Irene Moors en Eric Creton.  Hiernaast waren er optredens van een dansgroep, Wouter Hamel, Hans Libregts en Rene Froger. Kortom: een zeer informerende, inspirerende en gezellige avond waar heel veel vrijwilligers van Rode Kruis met genoegen op zullen terugkijken.
 
Samen één werd op deze avond dus ook Samen genieten.
 
Aad Baak
Collectecoördinator afdeling Duin en Bollenstreek