Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dronten Dit doen we Sociaal-medisch vervoer

Sociaal-medisch vervoer

​​​​​​Het sociaal-medisch vervoer van het Rode Kruis is aangepast vervoer, voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun lichamelijke of geestelijke beperkingen of ziekten.

Artikel delen?

​​De Rode Kruisbus

Het aangepaste vervoer kan zittend of per rolstoel plaatsvinden. De bus van het Rode Kruis is niet uitgerust als een ambulance en wordt niet ingezet voor ambulancevervoer en ook niet voor gewoon taxivervoer.

Sociaal-medisch vervoer kan aangevraagd worden door of voor mensen die graag aanwezig willen zijn bij een speciale gebeurtenis, zoals een bruiloft of begrafenis. Of voor gezamenlijke uitstapjes voor mensen met beperkingen.

Wilt u ​de dagelijkse sleur even verlaten?

Bijvoorbeeld voor een rondrit door de provincie, een stadswandeling in een andere plaats of een bezoek aan een museum? Het Rode Kruis maakt dit mogelijk via aangepast vervoer en maatwerkafspraken.
Het Nederlandse Rode Kruis zorgt voor een rolstoelbus met chauffeur. Deze bus is in te richten voor meerdere rolstoelen en zitplaatsen.

Het aangepaste vervoer wordt verricht door chauffeurs die extra geschoold zijn op het gebied van rijvaardigheid, het vervoer van gewonden of mensen met beperkingen en zijn vertrouwd met het hanteren van rolstoelen. De chauffeurs hebben een EHBO- diploma en weten hoe zij met rolstoelgangers moeten omgaan.

In de bus zijn (eerste)hulpmiddelen en een AED aanwezig.

20160224_130800.jpg ​Eigen bijdrage

De kosten zijn afhankelijk van de aard van de rit en de afstand. De consumpties die u onderweg nuttigt zijn voor eigen rekening. De werkelijke kosten worden achteraf bij u gefactureerd.

Opgeven is eenvoudig

U kunt zich opgeven door het aanmeldformulier via de website in te vullen waarna met u contact wordt opgenomen om uw wensen te bespreken. Of u kunt bellen met de coördinator vervoer, Te​us Bosch, telefoon 06 3076 1962. De coördinator vervoer neemt de aanvragen in ontvangst, beoordeelt ze, onderhoudt contact met de aanvragers en zorgt voor de planning van de ritten.

De algemene voorwaarden van het Rode Kruis zijn van toepassing. Het doorgaan van een uitstapje is ter beoordeling van het Rode Kruis. De doelgroepen zijn ouderen, mensen met een beperking of sociale indicatie die in staat moeten worden geacht het geplande reisje zonder medische risico's te kunnen volgen. Liggend vervoer is niet mogelijk.

20160224_130815.jpg