Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dronten Dit doen we Vervoer

Vervoer

​​​​​​Het rolstoelsvervoer van het Rode Kruis is aangepast vervoer, voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun lichamelijke of geestelijke beperkingen of ziekten.

Artikel delen?

​​De Rode Kruisbus

Het vervoer kan zittend of per rolstoel plaatsvinden. De bus van het Rode Kruis is niet uitgerust als een ambulance en wordt niet ingezet voor ambulancevervoer en ook niet voor gewoon taxivervoer.

De vrijwillgers van de afdeling Dronten van het Nederlandse Rode Kruis zorgen voor een rolstoelbus met chauffeur. Deze bus is in te richten voor meerdere rolstoelen en zitplaatsen.

Het vervoer wordt verricht door chauffeurs die extra geschoold zijn op het gebied van rijvaardigheid, het vervoer van gewonden of mensen met beperkingen en zijn vertrouwd met het hanteren van rolstoelen. De chauffeurs hebben een EHBO- diploma en weten hoe zij met rolstoelgangers moeten omgaan.

In de bus zijn (eerste)hulpmiddelen en een AED aanwezig.

20160224_130800.jpg ​Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de aard van de rit en de afstand. De werkelijke kosten worden achteraf bij u gefactureerd, de opbrengsten worden gebruikt om de rolstoelbus rijdend te houden.

Opgeven is eenvoudig

U kunt zich opgeven door een email te sturen naar vervoer@rodekruisdronten.nl , u krijgt dan het aanmeldformulier toegezonden. Of u kunt bellen met de coördinator vervoer, Jan van der Lee, telefoon 06 23921999. De coördinator vervoer neemt de aanvragen in ontvangst, beoordeelt ze, onderhoudt contact met de aanvragers en zorgt voor de planning van de ritten.

20160224_130815.jpg