Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Dit doen we Op vakantie

Op vakantie

Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. Het Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Onze medewerkers en vrijwilligers leveren u de beste zorg. Op de diverse prachtige vakantielocaties hoeft u zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.

U bepaalt

Gedurende uw vakantie organiseren we tal van activiteiten voor onze gasten. Maar u bepaalt natuurlijk zelf of u hieraan mee wilt doen of dat u liever zelf uw uitstapjes of ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoekt.

Locaties

Eén van de bekendste vakantielocaties van het Rode Kruis is het vakantieschip de J. Henry Dunant; Vanuit Drenthe organiseren wij de Drentse Weken in de Vrije Vogel in Elsloo, Friesland. Dit zijn weken voor mensen met een sociale en/of lichamelijke beperking die zonder hulp niet of nauwelijks in staat zijn om op vakantie te gaan.

Geboden zorg

Kwaliteit van de zorg staat hoog in het vaandel. De zorg is in handen van geschoolde beroepskrachten en toegewijde, deskundige vrijwilligers. Verder zijn de accommodaties voorzien van de nodige aanpassingen. Zoals hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook gasten die zware of specialistische zorg nodig hebben, zijn van harte welkom op onze accommodaties. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg bieden die nodig is. Wilt u gebruik maken van de vakantiemogelijkheden van het Rode Kruis, neem dan contact op met de Rode Kruisafdeling in uw gemeente, of bel met het districtskantoor in Beilen: 0593-371020