Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Actueel Nieuws Speelgoed voor het schooltje in Oranje
23 januari 2016 |

Speelgoed voor het schooltje in Oranje

Vorige week heeft het Rode Kruis Drenthe (namens een anonieme schenker) een prachtige partij speelgoed aan kunnen bieden aan  het schooltje  voor vluchtelingen in Oranje.

De school is onderdeel van de Jade Zorggroep, op diverse locatie zoals Oranje, Smilde en Geeuwenburg wordt basisonderwijs gegeven aan de kinderen van vluchtelingen.


 

Een kleine 150 leerlingen staan ingeschreven bij de school, 14 leerkrachten zijn bij dit project betrokken.

Het speelgoed, 4 grote kratten vol,  bestond grotendeels uit educatief houten speelgoed, waar de kinderen op school mee kunnen spelen en leren.

“Juf” Helma was er super blij mee.

Naast het educatieve speelgoed was er ook allerlei andere spullen, zoals een flink aantal puzzelboekjes en memory spelletjes.

Anders dan in onze cultuur worden verjaardagen niet gevierd, maar deze spelletjes en boekjes kunnen worden meegegeven aan kinderen die “op transport” gaan.  Dat klinkt heel akelig, maar is het niet want het betekent meestal dat ouders een huis toegewezen hebben gekregen en dat de kinderen samen met hun ouders en eventuele broertjes en zusjes gaan verhuizen en echt kunnen beginnen aan hun nieuwe leven in Nederland.  

 

Foto gemaakt door Alfred Burema