Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Actueel Nieuws Rode Kruis start inzamelingsactie mannenkleding kleine maten
23 januari 2016 |

Rode Kruis start inzamelingsactie mannenkleding kleine maten

#Vluchtelingen – Het Rode Kruis start een inzamelingsactie voor mannenkleding in kleine maten voor vluchtelingen. We roepen daarom alle Nederlanders op om herenkleding in kleine maten in te leveren.WW-bussum.jpg

Wij zoeken nu specifiek naar kleding in grote jongensmaten en kleine mannenmaten. (Foto: redactie Rode Kruis)

De Welkom Winkels van het Rode Kruis kampen met een groot tekort aan kleding in de kleinere herenmaten. De mannenkleding die Nederlanders inleveren in de Welkom Winkels is vaak te groot. Nederlandse mannen zijn gemiddeld langer dan de vluchtelingen. “We zien regelmatig vluchtelingen die te grote kleren dragen. Nu het kouder wordt is het belangrijk dat vluchtelingen zich met goed passende kleding hiertegen kunnen beschermen”, zegt Suzanne Laszlo, manager hulpverlening van het Rode Kruis. “We hopen dat alle Nederlanders zo snel mogelijk herenkleding in kleine maten inleveren bij Welkom Winkels en andere inleverpunten.”

Hoe ziet het dragen van te grote kleding eruit? Bekijk het hieronder.

Erg dankbaar

Vluchtelingen hebben meestal alleen de kleding bij zich die ze dragen op het moment dat ze in Nederland aankomen. In september heeft het Rode Kruis daarom door heel het land Welkom Winkels geopend om op grote schaal kleding te kunnen inzamelen. “De vluchtelingen en wij zijn erg dankbaar voor alle kleding die al is gedoneerd”, zegt Laszlo.  

Herenschoenen en winterjassen

Wij zoeken nu specifiek naar kleding in grote jongensmaten (vanaf 164) en kleine mannenmaten (M en S), stevige herenschoenen /sportschoenen (maat 37 tot maat 42), sokken (maat S en M), nieuw ondergoed (maat S en M), winterjassen (maten 176, S en M), broeken (maat S en M) en truien (maat S en M).

Welkom Winkels en inleverpunten

Door heel Nederland zijn er Welkom Winkels geopend en inleverpunten. Hier kun je de kleding die je wilt doneren aan de vluchtelingen kwijt. Kijk op onze website waar je terecht kunt.


Geef spullen