Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Actueel Nieuws JCI het Hooghe Veen heeft een nieuwe fiets aangeboden voor het bike-team
17 juni 2017 |

JCI het Hooghe Veen heeft een nieuwe fiets aangeboden voor het bike-team

 

Op 15 juni j.l mochten wij in Fluitenberg een fiets in ontvangst nemen voor het Drentse bike-team. Dit prachtige exemplaar werd ons aangeboden door JCI het Hooghe Veen.

JCI is een netwerkvereniging voor ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen tussen de 25 en 40 jaar. 

De contacten tussen het Rode Kruis Drenthe en  de JCI afdeling Hoogeveen bestonden al langer en dit voorjaar werden wij verrast met de mededeling dat men een inzamelingsactie had  georganiseerd om fondsen te werven voor een fiets voor het Drentse bike-team.

 

Het bike-team in Drenthe opereert in duo’s en kon tot nu over 5 fietsen beschikken. Deze 6de fiets is buitengewoon welkom, want het stelt het bike-team in staat om 3 teams in te zetten op grote evenementen. 

Het bike-team wordt veel ingezet in Drenthe, b.v. bij wieler- en mountainbike wedstrijden, loopevenementen, maar ook tijdens Sail Amsterdam en de opening van de Tour de France.

Jos Kingma en Marjolijn Nijsingh van het team mochten de fiets in ontvangst  nemen en natuurlijk werd er in de mooie tuin van de Schildhoeve in Fluitenberg even een korte demonstratie gegeven. 

 

De leden van team zijn volledige opgeleide- en ervaren EHBO-ers, maar ook op de fiets staan ze hun “mannetje”. Ze krijgen gerichte bike-training van gekwalificeerde trainers  en nemen moeiteloos een (rol)trap of muurtje, mocht dat nodig zijn om een slachtoffer snel te bereiken.

Op 23 september wordt de Rode Kruis Eenden Rally verreden en ook de opbrengst van dit evenement komt ten goede aan de EHBO in Drenthe en het bike-team in het bijzonder.

Want behalve de fietsen kosten ook de opleidingen, kleding, en materialen zoals een AED voor ieder team, veel geld.

 

Geïnteresseerd? 

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe leden voor het bike-team, stoere jongens en meiden die echt het verschil kunnen maken!

Meer informatie? Mail naar jjkingma@rodekruis.nl


Artikel delen?