Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Actueel Nieuws Kledinginzameling in afdeling Westerveld
6 februari 2016 |

Kledinginzameling in afdeling Westerveld

De afdeling Westerveld gaf gehoor aan het verzoek van Verenigingskantoor en District van het Rode Kruis om kleding, schoenen enz.  in te zamelen in kleine herenmaten. Zij besloot om dit op 1 dag te doen en wel op 29 januari.  Een korte maar zeer intensive periode.

De Veldkei in Havelte stelde ruimte beschikbaar en voorzag de vrijwilligers de hele dag van koffie en cake, waarvoor onze hartelijke dank.

Ongeveer 50 mensen bezochten ons op die dag en aan het einde van de dag konden wij 30 dozen en zakken met kleding gesorteerd en wel afleveren aan het depot in Assen. Ook de Rode Kruis container op het terrein van de Veldkei zal gevuld kunnen worden, waardoor ook de afdelingskas nog wat extra's krijgt. Wel viel het ons op dat toch veel mensen ook nog andere kleding brachten dus voor vrouwen en kinderen en in grote maten. De kwaliteit van de gebrachte kleding was over het algemeen heel goed te noemen.

Er zijn verschillende redenen waarom deze actie een succes werd.  • De afdeling had nog niet eerder kleding ingezameld omdat de dichtstbijzijnde Welkom winkel te ver weg is en er geen noodopvang in Westerveld is geweest.
  • Het Rode Kruis is vooral in Havelte heel erg populair door de vele activiteiten van de afdeling.
  • Veel aandacht in de media in de week voor de inzameling.  In de regionale en plaatselijke pers. Vooral de kleine plaatselijke kranten zijn voor dit soort campagnes zeer nuttig.
  • Posters werden afgedrukt en op de belangrijkste plaatsen opgehangen.
  • Een eerdere actie van de afdeling om handwerkmateriaal voor de azc's  in Vledder en Geeuwenbrug waren ook succesvol en hadden veel aandacht van de media getrokken.